Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

agraïment + servidor LINKAT  Final

 • Hola a tothom,

  D'entrada volem agrair, des de l'IES Marta Mata de Salou, que ens hàgiu acceptat en el nou desplegament de centres Linkat, crec que som dels primers IES del Camp de Tarragona. Aquest fet donarà nous arguments per tal de poder fer el traspàs cap a linux i el software lliure En aquests moments, el servidor que tenim amb llicència W2000 server el fem córrer amb Linkat on hi tenim la intraweb i el moodle, i tot el software dels PCs és lliure. El següent pas, més complicat, serà eliminar el sistema dual d'arrencada i passar definitivament a Linkat. El que he pogut constatar ( sempre ho havia pensat ) és que mentre tinguem sistemes duals poca gent escull Linkat.

  La setmana passada ens va arribar el servidor Linkat. La veritat és que va molt ràpid, però em va sorprendre el fet que porta enganxada l'etiqueta de llicència Windows XP amb la seva contrasenya. Ho he trobat estrany, suposo que hi ha alguna explicació. També voldria comentar que segons les especificacions tècniques aquest servidor pot ?aguantar? 15 terminals lleugers. És possible augmentar aquesta capacitat ?

  Moltes gràcies i fins aviat

  Jordi Maymí
  Coordinador d'informàtica.
  IES Marta Mata (Salou)
 • Hola Jordi,


  Si recordes, tot i que ja fa temps, vàreu fer la sol·licitud de ser centre "pilot" Linkat. L'interés que heu mostrat ho ha fet possible.

  De moment, pel tema de l'etiqueta de Windows XP no en facis cas. El PC no deixa de ser un de més dels que compra el Departament amb el pagament de la llicència del windows. Em sap greu veure com arriben aquestes màquines amb l'etiqueta i com es malbaraten diners en la seva adquisició. Pots arrencar l'etiqueta ja que no en faràs cap mena d'ús :-)

  Pel que fa l'interés pel servidor de terminals jo et recomanaria que deixessis el servidor Linkat com a servidor de centre. Pensa que disposa de 2 discos de 250 Gb i una controladora RAID per hardware de veritat (i no pas les que s'han anat enviant durant molt de temps amb els 2000 Server i que són per Bios o fake raid).

  Si vols muntar un servidor de terminals pensa en una màquina que disposi de 2 o 4 nuclis i pel que fa la memòria RAM fes el càlcul següent:

  256 Mb de RAM per al sistema operatiu i 256 Mb per a cada thin client. Aquest càlcul es fa per a un ús molt intensiu de les aplicacions de Linkat.

  Si l'ús no ha de ser tant intensiu llavors pots aplicar la regla següent:
  256 Mb de RAM per al sistema operatiu i 128 Mb per a cada thin client.


  Pot optar per agafar el servidor de terminals del catàleg (8Gb de RAM i 4 nuclis) o bé, a preu de mercat, un ordinador amb 8Gb de RAM i 4 nuclis pot costar uns 600 Eur.

  Me n'alegro molt que ens hagis fet arribar aquest escrit.


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.