Linkat 20.04: m'he quedat sense accés al sf_HOST_FOLDER

Hola!
Després de la darrera actualització no tinc manera d'accedir al sf_HOST_FOLDER.

Jordi
Hola Jordi,

Quan dius després de la darrera actualització a què et refereixes?

Ho dic perquè pel tema del virtualbox no s'ha fet cap actualització. Entenc que et refereixes a l'actualització de la 20.04 oi?Merci,


Joan
Hola, Joan.
Sí, deu haver passat després d'una actualització de la 20.04. Tot i que no ho faig mai, aquest cop he reiniciat el sistema, i m'he trobat sense accés als documents.

Si entro a la carpeta pel sistema de fitxers, /media/sf_HOST_FOLDER, em demana una constrasenya i em deixa accedir però em mostra una capreta buida.

També em trobo que a l'iniciar la màquina, un cop el sistema ha engegat alguns cops es queda en una pantalla en negre. Només puc accedir a l'escriptori mitjançant CONTROL+ALT+F6 (o qualsevol altra consola virtual) i després CONTROL+ALT+F7, i llavors aparentment tot és normal, però sense accés als documents.

He pensat en restaurar la Linkat, però m'agradaria saber què ha passat o si més no saber com ho he de fer per tornar a connectar la carpeta compartida.
Hola Jordi,

Ho he pogut reproduir. Segurament és un problema amb les Guest Additions del VirtualBox que es compilen amb el kernel de la 20.04.

Ho investigo i miro de trobar una solució.Merci,


Joan
Alguna possible solució?
Hola Jordi,

Ja he vist el que era (disculpa el retard).

Quan s'actualitza la Linkat/Ubuntu 20.4 entra un nou kernel, el 5.13 per la qual cosa les guest additions instal·lades no funcionen. La solució passa per instal·lar una nova versió del virtualbox (la 6.1.34 actualment) i instal·lar les guest additions de la 6.1.34. També he de dir que, com que la màquina virtual no té cdrom, cal afegir un cdrom virtual perquè les guest additions es puguin instal·lar.

Em dius si t'ha funcionat.


Merci


Joan
Hola, Joan.
Ja he vist que a Internet hi ha molts usuaris amb aquest problema, i hi ha qui ho soluciona canviant a versions anteriors de les guest additions.

Provaré a fer el que em suggereixes.

Per cert, soc l'únic que tinc aquest problema. Em sembla estrany.

Jordi
Hola, Joan.
Amb l'actualització del virtualbox i les guest additions torna a tenir accés a la carpeta compartida.

Jordi