PROGRAMARI FORÇA NECESSARI

Hi ha tot un seguit de programari que seria molt interessant pels centres docents que estigués present dins del repositori del Linkat. Ens ajudarien en l'estratègia de fer menys imprescindible la utilització de Windows. Alguns suposem que encara s'han de compilar, però nosaltres no en tenim ni idea de com fer-ho.

SCRIBUS
http://www.scribus.net

Estaria bé incloure aquest programa dins del repositori.
A l'institut estem intentant que pugui substituir al Publisher i/o Page Maker.


DIVA
http://www.diva…oject.org/wiki

Aquest és un programa que està en els seus inicis, però valdria la pena començar a treballar amb ell.
Serveix per l'edició de vídeo: intuïtiu, agradable,...
A l'institut treballem coses de vídeo i amb el Cinelerra les noies i els nois no s'aclareixen (els profes encara ens aclarim menys)


CMAPS i FREEMIND
http://cmap.ihmc.us/
http://freemind….php/Main_Page

Són dos programes per fer mapes conceptuals,... encara que no siguin tan llaminers i intuïtius com l'Inspiration, podrien ser un primer pas per anar canviant,...

WINK
http://www.debugmode.com/wink/

Aquest programa per poder fer tutorials animats a partir de captures de pantalles,  ha estat presentat en el sati, seria lògic incloure'l en el Linkat..

IES Miquel Tarradell
Enric,

Ja va bé que informis d'Scribus i de Freemind. Wink em sembla que ja es va informar per a Windows i que deurà ser en els dipòsits d'instal·lacions possibles. Per a l'edició de vídeo sembla que la peça fonamental és el Cinelerra.


Amb GNU (Java permet parlar de GNU?) i el programari disponible, em sembla que amb sort es podran cobrir necessitats bàsiques i de nivell amb aplicacions diferents (imatge, vídeo, so, música, ...)

Al Sati6, el butlletí penja a la portada xtec, s'informa --per fi-- d'algunes bones incorporacions de programari al conjunt.

Miquel