Impressora Ricoh Aficio MP 2000

No sé si algú té aquesta impressora, però potser li pot venir bé saber com la vam instal·lar a la nostra escola:

En primer lloc, a impressió, li vaig dir que instal·lés la impressora. Com que està a un punt de xarxa (192.168.0.250) li vaig haver de dir on era. El programari ja va detectar el tipus d'impressora. Si voleu, podeu baixar el controlador ppd del web Openprinting, que pertany a l'Open Linux Foundation o bé deixar que l'ordinador el vagi a buscar solet.

El problema és que la impressora que té uns usuaris que s'han d'identificar per imprimir. Si l'usuari no s'identifica, envia el treball a la impressora, i aquesta, fa l'orni.

Cal dir quins usuaris poden imprimir. Jo ho vaig fer engegant el firefox i escrivint a la barra d'adreces:

Code

localhost:631


El gestor que apareix és el de Cups (que porta copyright de l'Apple -no entenc res...-). I vaig anar a la gestió d'impressores (printer management).

Quan em pregunta quins usuaris poden imprimir, jo li dic els que tenim definits a la impressora. Per exemple: 1001, 1002, 1003, 1004, etc...

Però amb això sol no en vaig tenir prou! De fet, crec que la màquina ni tan sols enviava els treballs a imprimir. Fent trets a l'atzar, vaig afegir als usuaris amb codi numèric -que són els únics que veu la impressora- els usuaris de l'ordinador (super, mestres, alumnes).

Un cop afegit això, la impressora rutlla sense problemes i podeu comprovar que ha carregat al compte de l'usuari la impressió que heu fet.

Espero que us pugui servir si us trobeu en el mateix cas.

JoanEditat per jcompte el 17/Mar/2014 - 17:09.
Hola Joan,


Merci per compartir aquesta solució amb nosaltres. Està molt bé aquesta prova que has fet ja que veig que la fotocopiadora és capaç de "veure" l'usuari amb el que s'ha enviat a imprimir el document.

A veure si algú més que tingui el mateix problema amb els codis d'impressió ens pot fer una prova per veure si dóna o no el mateix resultat.


Merci Joan,

:-)


Joan
A www.bellera.cat també fem anar les Ricoh...

https://groups.…ic/eTjH4dEkRkU

I també n'he configurat una per a un equip Apple, gràcies a http://www.open…g.org/printers

CUPS és lliure però el nom és propietat d'Apple, https://www.cups.org

Per cert. si heu d'instal·lar les impressores a molts equips, les comandes lpinfo i lpadmin permeten fer scripts d'instal·lació/configuració.Editat per iesbellera el 10/Maig/2014 - 23:04.