Dubte velocitat ADSL

Hola

Perdoneu si no és un tema exprés de Linkat, però si algú em pot aclarir aquest dubte em farà un favor.
A l'escola de Moià han posat una línia de fibra òptica de 100Mb/s. Com que els semblava que la velocitat real era molt menor, em van demanar de fer una prova de velocitat. Per fer-la, he descarregat una de les imatges Linkat a través de wget, ja que ho he trobat més fiable que fent un test de velocitat tipus adslayuda.com (també ho he fet i les velocitats eren molt menors).
M'he trobat amb uns resultats que trobo contradictoris:
- Descarregant des d'un ordinador connectat directament al router ADSL, la velocitat és d'uns 100Mb (OK).
- Descarregant des d'un ordinador connectat a ROSC0 i aquest al router (sense res més connectat a cap dels 2 aparells), la velocitat és entre 40 i 50 Mb (menys de la meitat).
- Faig la mateixa prova que abans però canvio ROSC0 per un altre switch: entre 40 i 50 Mb (mateix resultat).
- Si descarrego directament un fitxer del nostre servidor a un altre ordinador en xarxa: 100 Mb.

Algú té idea de perquè no puc descarregar a 100 Mb/s des d'un switch connectat al router i sí directament des del router?

Gràcies
Carles
Hola,

Podria ser culpa del cable que fas servir. Agafa un de cat6 per assegurar-te i si segueix igual podria ser el mateix rosc0. A veure si algun altre usuari ens pot confirmar que el rosc0 pot treballar a aquestes velocitats.

Salut

Projecte Linkat
El switch ROSC0 és administrable i pot ser que estigui configurat per fer QoS (Quality of Service), assignant cabals màxims a les boques.