servidor de comunicacions

He intentat posar en marxa el servidor de comunicacions i hi ha alguna cosa que no entenc. A veure si els que ja ho heu fet em podeu donar un cop de ma. En el nostre centre tenim un domini windows amb un servidor DNS (S-207) i DHCP, IP's dinàmiques, i porta d'enllaç el router XEBA (192.168.0.1). A més, tenim una linea ADSL dedicada a secretaria i equip directiu (192.168.0.2). He instal·lat linkat en una màquina amb IP 192.168.0.3. També he instal·lat VirtualBox i la màquina virtual. He canviat la IP del router de la linia ADSL i ara és 192.168.1.2 per tal que pugui ser reconegut per la màquina virtual. He canviat la porta d'enllaç dels PC's del centre i ara és 192.168.0.3. Fins aqui crec que tot és correcte. Només és per fer proves però hauria de funcionar. Els dubtes són:

1) Quina porta d'enllaç i quin servidor de DNS poso a la màquina amb Linkat? NO a la màquina virtual, a l'ordinador amfitrió.
2) A la màquina virtual no cal que toqui res oi?

Gràcies
Hola,


A veure, hi ha un petit problema en la configuració que tens en aquests moments. La maqueta virtualitzada del servidor de comunicacions que vaig publicar assigna la IP 192.168.0.3 al servidor de comunicacions per la qual cosa has de canviar la IP de l'ordinador base.


Per tal que les connexions es facin a través del servidor de comunicacions només has de canviar la IP de la porta de sortida. Així doncs hauràs de reemplaçar la IP 192.168.0.1 per 192.168.0.3


Pel que fa les DNS, hauràs de canviar-les per la IP del servidor de comunicacions (192.168.0.3). No obstant, i aquí està l'avantatge de les màquines virtuals, amb Linkat 4 tornaré a preconfigurar un servidor de comunicacions amb balanceig de càrrega i que permeti capturar de forma transparent les peticions de DNS o dit d'una altra forma, que no sigui necessari canviar les IPs dels servidors de noms.


A la màquina virtual no cal que toquis absolutament res. Ara bé, veig que tens dues ADSLs i estaria bé saber quina és la velocitat de pudada. Segurament podrem filar més prim a l'hora de configurar el QoS del servidor de comunicacions.
Joan de Gracia
Gràcies Joan. D'acord, la 192.168.0.3 és de la màquina virtual, no de la màquina física amb linkat instal·lada. Aleshores, la meva pregunta és: quins IP, gateway i DNS he de posar a la màquina real?

D'altra banda, no puc canviar els servidors DNS perquè tinc un domini windows (amb DNS integrat) i algú ha de resoldre els noms del domini intracentre. Significa això que no podré utilitzar el servidor de comunicacions?
Hola,


Doncs només canvia la porta de sortida de les màquines per la 192.168.0.3 i ja està. El servidor de comunicacions garanteix que, en situació de saturació, el 20% de l'ample de banda es reserva per a d'altres peticions de la xarxa com ara connexions ftp, pop3, etc i també per a peticions de noms.


En resum, i fent el canvi només a nivell de DHCP, canvia la porta de sortida 192.168.0.1 (o bé 192.168.0.5 si tens heura) per la 192.168.0.3Notaràs de seguida l'efecte del servidor de comunicacions.


:-)Joan
Joan, gràcies de nou per respondre tan ràpid. Aquesta part ja l'he entés: només he de canviar a tots els ordinadors la porta de sortida i posar 192.168.0.3. Però continuo amb el mateix dubte d'abans: a l'ordinador amfitrió, quina IP, porta de sortida i servidors DNS li he de posar?

Gràcies un altre cop.

Pere