obrir fitxers amb doble clic

com puc fer per què un fitxer .ods (tipus full de càlcul ods) s'obri amb l'openoffice calc quan faci doble clic sobre ell?

Amb el botó dret del ratolí faig "Obre amb" i indico el calc, però quan faig una altra vegada doble clic sobre el fitxer em torno a trobar el mateix problema.

Gràcies
Selecciona un fitxer amb extensió ODS amb el botó dret, selecciona Propietats. Vés a la pestanya "Obre amb" i selecciona l'aplicació "OpenOffice.org Calc". A partir d'això tots els fitxers amb aquesta extensió s'obriran amb el OpenOffice Calc.

Salutacions.
Gràcies. M'ha funcionat perfectament.

Ara el que voldria és que en fer clic sobre un fitxer de geogebra (extensió .ggb) s'obrís la construcció geogebra. Se m'obre el programa sense cap contingut. Suposo que en algun lloc s'ha d'indicar un paràmetre del tipus geogebra % o quelcom semblant.

A més, veig que aquests fitxers els qualifica com a "arxiu zip" i tots tenen la icona de la caixa de cartró oberta. A un fitxer d'aquests si que el puc canviar la icona en les propietats, però si vull que tots aquests fitxers tinguin la icona característica del geogebra, com ho puc fer?

No són coses de massa rellevància, però m'agradaria saber arreglar-les.

Gràcies pel vostre ajut

Mario
Hola Mario,

Per obrir els fitxers .ggb amb el Geogebra per defecte cal fer el mateix que el que et deia el David amb el OpenOffice, però quan cal seleccionar l'aplicació hauràs de fer clic a "Afegeix" i si el Geogebra no es troba a la llista, caldrà fer clic a "Utilitza una ordre personalitzada" i allà escriure "geogebra".

Encara que la icona no canvií, sempre que facis doble clic s'obrirà el Geogebra.

Salut.

Projecte Linkat
No se si abans m'he explicat massa bé.

Això que m'indiqueu ja ho he fet, i el que passa quan faig doble clic sobre el fitxer .ggb és que s'obre el geogebra però buit. Haig d'anar al menú Fitxer>>Obre... per treballar amb el fitxer en qüestió.

O sigui, fer doble clic només serveix per què s'arranqui el geogebra, no per obrir el fitxer.

Però com ja dic, no es cap cosa greu.


Mario
Havia entès una altra cosa, sorry.

A mi també em passa el mateix, només m'arrenca el programa i no obre el projecte. Podria ser pel Java, vaig a veure quin paràmetre es pot posar per que accepti els projectes.

Salut.

Projecte Linkat
Gràcies. Jo també miraré de trobar-lo. Però ara estic una mica enfeinat amb avaluacions, ...

Mario