XFCE4 per a la gestió de l'escriptori

Hola,

Estic provant un Toshiba dels de la darrera fornada, d'ara. La meva intenció és anar cap a tenir una imatge lleugera per a la restauració dels ordinadors d'alumnes. M'he trobat que la versió de l'XFCE que s'instal·la és la 4.2, quan ara la versió 4.6 ja es considera acabada. Però això és poca cosa.

El meu problema és a l'hora de deixar l'XFCE com a escriptori d'entrada per defecte. He corregit alguns fitxers del sysconfig, perquè engegués sense passar pel gnome. Fins i tot he provocat que s'arribi a la pantalla d'accés del gdm amb el menú de selecció de característiques, però sempre torna a l'escriptori gnome. I al sysconfig, via yast, via consola, hi consta l'startxfce4.

Això, a més del problema que el tema de l'XFCE, si aconsegueix entrar-hi per casualitat, es presenta sense marcs de finestres...

Hi ha solucions?

Gràcies

Miquel
Hola Miquel,

Instal·la tots els paquets del XFCE4 des del Yast i després obre el fitxer /etc/sysconfig/windowmanager i modifica el valor DEFAULT_WM="startxfce4"

Reinicia i a disfrutar del XFCE4.

Salut.

Projecte Linkat
Pablo,

És que quan faig la consulta, això que dius ja ho tinc configurat així, que arrenqui l'xfce: I els paquets, tots instal·lats.

A més, al displaymanager, corregeixo DISPLAYMANAGER_AUTOLOGIN="" perquè em demani l'usuari i m'aparegui el menú de selecció d'escriptori: per defcte apareix el gnome --no l'xfce tot i la variable que dius corregida a startxfce4--, i encara que seleccioni xfce4, ell hi torna, cap al gnome.

Penso que hi pot haver algun element de configuració d'usuari; però si hi és, no el trobo al home d'alumne.

Miquel
Hola Miquel,

Obre el Yast i selecciona Editor /etc/sysconfig, navega per Desktop / Display manager / DISPLAYMANAGER i modifica el paràmetre per "kdm", reicinia les X o l'ordinador i a veure si ara et funciona.

Quan es queda sense el marc de la finestra podria ser per que tens els efectes d'escriptori actius, desactiva els efectes.

Salut.

Projecte Linkat
Pablo,

De moment. amb el kdm, sembla que queda arreglat. I, tot i els problemes d'algunes dependències, he preparat la versió 4.6 (els marcs de finestres em sembla que depenien de l'xfwm que no havia quedat instal·lat). La diferència en la gestió de l'escriptori es nota molt en rapidesa.

Una altra cosa: noto que en els pocessos d'arrencada de l'ordinador hi ha molta demora, i que alguns queden com aturats i un cop de tecla els fa avançar perquè de seguida queden a punt. Ho heu notat?

Vaig per més.

Miquel
M'alegro que et funcioni el XFCE4.

Els processos potser intenten connectar amb Internet o estan fent alguna feina de manteniment. Has pogut reconèixer quin procés és el que es queda esperant? Potser el pots desactivar si no és important de l'arrencada si vas al Yast / Serveis del sistema.

Salut.

Projecte Linkat