Restaurar usuari local argo

Hola,

Pretenc que cada vegada que s'engegui l'ordinador es restauri el home de l'usuari argo. Com que l'usuari alumn-01 no s'utiulitza el faig resvir de mostra i he editat el següent script a /sbin/restaurahomeargo amb el següent contingut

EL-33:/home-local/argo # cat /sbin/restaurahomeargo
rsync -a --delete /home-local/alumn-01/ /home-local/argo/
chown -R argo:users /home-local/argo

Si executo l'script es restaura bé, el problema és que no aconsegueixo que ho faci cada vegada que es reiniciï la màquina.

He creat enllaços simbòlics a rc5.d, després a 2,3 i 4 però no funciona, l'enllaç a pareix remarcat amb vermell

EL-33:/etc/rc.d/rc3.d # ln -s /sbin/restaurahomeargo/ /etc/rc.d/rc2.d/S09resargo

Salutacions
Antoni Anguera
Hola.

Jo ho faria amb aquests scripts:

1.- fes-copia-home-alumne
#!/bin/sh
tar -Pcvzf /root/Desktop/home-alumne.tgz /home/alumne

2.- restaura-home-alumne
#!/bin/sh
rm -R /home/alumne
tar -Pxzf /root/Desktop/home-alumne.tgz

El primer crea una còpia del home i la desa a l'escriptori del root. Només s'ha d'executar una vegada amb el home configurat tal i com vulguis.

El segon s'ha d'executar en iniciar l'ordinador:
[*] Aquest segon script s'hauria de desat en /etc/init.d
[*] i convertir-lo en un dimoni amb #update-rc.d restaura-home-alumne
[*] i s'hauria d'enllaçar en el nivell d'execució adequat. Entenc que serien el 3 i el 5 en la Linkat. Li has de posar una S i un número no utilitzat en el nivell.

Ja diràs si funciona.

Toni Ubieto
Hola,

El tema de convertir l'script en dimoni ha funcionat bé. Ara puc fer /etc/init.d/restaurahomeargo start i es restaura el home d'usuari.

No he provat el tema del fitxer comprimit, tot i que he vist en una revista que fan el mateix sistema. A priori em sembla que ha de ser més ràpid rsync que només toca els fitxers modificats. De totes formes juraria que el problema està a l'arrencada de l'script ja que si es crida manualment va.

El problema el continuo tenint a l'execució automàtica. No hi ha forma, he provat amb els enllaços simbòlics als diferents nivells, amb el nom S12restaurahome i no em va. També he provat altres numeracions i el directori /etc/rc.d/boot.d però no va de cap manera.

Alguna idea?

Salutacions
Antoni Anguera
Hola,

Tema resolt. Tot el problema estava en executar un script amb permisos de root al iniciar l'ordinador. Un cop tinc l'script edito el fitxer /etc/rc.d/boot.local

afegeixo la línia sh /etc/init.d/restaurahomeargo.sh (l'adreça de script) i s'executa perfectament al reiniciar l'ordinador.

Salutacions
Antoni Anguera
Hola Antoni,


Efectivament, si un script no s'executa malgrat tenir els permisos d'execució, cal executar-lo amb la comanda sh.

:-)Joan
Hola Joan i companyia,

La història de restaurar l'usuari encara no ha acabat. Resulta que vaig instal·lar l'escript a tota l'aula i gairabé totes lesmàquines s'alentien molt o es penjaven. Suposava que alguna cosa pasava amb la restauració de l'usuari argo que feia.
He comparat amb d'altres màquines hi he trobat dues carpetes dins el home de l'usuari argo propietàries de root.

/home-local/argo/compartits
/home-local/argo/.gnome2

És normal trobar carpetes o fitxers de root dins l'usuari local argo?
N'hi ha més de carpetes o fitxers de root?
Quina funció hi fan?

Després de restaurar el propietari a les dues carpetes sembla que funciona sobre una màquina, ara falta veure què passarà quan hi vagi tot el grup.

Salutacions
Antoni Anguera
Hola Antoni,

La veritat és que no és normal trobar carptes/fitxers de root dins de la carpeta argo. La carpeta compartits conté els enllaços simbòlics a les unitats compartides professorat, programari i treball. D'altra banda., la carpeta .gnome2 conté fitxers de configuració del gnome.

Segurament t'ineressarà provar el tfreezer com a programa per restaurar escriptoris. Tens un shell script que t'ajudarà a instal·lar-lo i resoldre les dependències. Encara no l'hem pujat al repositori però funciona correctament.

La URL és la següent:

http://download-linkat.xtec.cat/d83/Scripts_Linkat3/Instal_la_TFreezer/Joan