El VirtualBox no detecta l'USB en usuari argo

Hola companys! Estic barallant-me amb la Linkat 3 i estic quedant sorprès del seu bon funcionament! Però com que no tot és tant fàcil i el camí sempre hi ha alguna pedra... Començo, instal·lant el VirtualBox, em passa una cosa curiosa, em funciona molt bé quan l'instal·lo en l'usuari root (si ja sé que no s'ha de fer) em detecta l'USB a la primera, el problema ve quan l'intento instalar en l'usuari argo, aquí no em detecta l'USB tot i haver-lo fet membre del grup voxusers. La versió instalada és aquesta: VirtualBox-3.0.10_54097_openSUSE111-1.i586.rpm
Un altre problema és que quan intento crear una carpeta per a compartir docs entre l'usuari de Linkat 3 i Windows XP del Virtual Box, la Linkat no em deixa crear la carpeta compartida, què puc fer? Moltes gràcies per endavant!!!
Per poder compartir carpetes i treballar a pantalla sencera, has d'instal·lar les Guests Additions. Aquest és un procés que has de realitzar sobre la màquina virtualitzada, i per tant el procés és diferent segons el que vulguis virtualitzar. Al manual de Virtual de la pàgina de Sun està bastant ben explicat. Si el que vols virtaulitzar és una altra modalitat de Linkat, hauràs d'anar a Dispositius-Instal·la Guest Additions (això et muntarà una imatge iso a l'escriptori), hauràs d'instal·lar les fonts del kernel (kernel-source) i el compilador (gcc), i amb la consola t'hauries d'identificar com a root, situar-te a la carpeta en qüestió amb una instrucció semblant a aquesta (cd /media/VBOXADDITIONS-3.0.10_54097) i executar l'instal·lador (./VBoxLinuxAdditions-x86.run).
Respecte al USB, has mirat si la màquina virtual el té muntat?

Pau
Moltes gràcies Pau, però les Guests Additions ja les tenia instalades a la màquina virtual que hi tinc un Windows XP. Jo ho havia provat en un Ubuntu i no havia tingut cap mena de problema, ni tampoc en els dispositius USB...
Pel que fa al tema de l' USB a la Linkat, ja havia comprovat el dispositiu USB i el que em surt és el següent: Dins els paràmetres del program VirtualBox, USB, tinc marcat l'opció Habilita el controlador USB, Habilita el controlador USB 2.0 (EHCI)i USB Disk 2.0 [0110]. Dins la màquina virtualitzada, em surt l'opció USB Disk 2.0 [0110] però en gris, no la puc marcar... El que em sorprèn, és que en l'usuari root em funcioni amb aquesta mateixa configuració, i en l'usuari argo no... Què m'aconselleu que faci???
Gràcies!!!!
Bé, no sé que dir-te respecte a les Guests Additions. Jo les havia instal·lat en una maquina Windows per virtaulitzar la Linkat (això és el que recomano als companys), i a la Linkat a casa meva per virtualitzar altres modalitats de Linkat o altres linux sense cap problema. Funciona molt bé però la màquina virtualitzada és linux. Desconec la instal·lació de les Guests Additions de Windows, però m'estranya. Mira't les pàgines 61-63 del manual (http://download.virtualbox.org/virtualbox/3.0.10/UserManual.pdf).
Respecte al virtualbox que porta la linkat és el 2.0.6. Pots decarregar-te si vols el 3.0.10 d'aquest repositori (http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/opensuse/11.1). Jo no ho he fet.

Pau
Bé, continuu sense poder utilitzar l'USB en usuaris que no siguin el root.
He llegit per tot arreu i no trobo res que em funcioni...
Si algun afortunat, ha aconseguit fer utilitzar l'USB en el VirtualBox en usuaris que no siguin root de la Linkat 3, i ho explica pas a pas, en farà a un de content. Merci!!

Pep
Tornant sobre el tema de VirtualBox i l'USB.
Amb el VirtualBox 3.1.4 r57640 (última ahir al vespre) no aconsegueixo fer anar l'USB. Evidentment he instal·lat els GuestsAdditions, i tota la resta funciona OK!.
Seguint el comentari del Pep Bertran, que diu que el pot fer servir amb el root, el que he fet ha estat crear una còpia de la icona del Sun VirtualBox a l'escriptori, i afegir a la línia d'ordre la comanda gnomesu, deixant-la així: gnomesu VirtualBox
Ara demana la contrasenya del root, i funciona sent només root dins el VirtualBox.
Però això entenc que és un pedaç.
He observat que en els instruccions d'instal·lació diu que per defecte el GID del grup vboxusers és 108. A mi em surt 1000, ja que el GID 108 el te el grup pulse. Podria ser que part del problema fos que amb aquesta assignació de GID el grup vboxusers no és un grup de sistema? Si aquest fos el problema, com podríem fer que el grup vboxusers fos de sistema?
Hola,

per habilitar el USB a altres usuaris cal afegir una línia al fitxer fstab de l'ordinador host:
none /proc/bus/usb usbfs devgid=XXX,devmode=664 0 0

Teniu una guia a la web d'opensuse:
http://en.opensuse.org/VirtualBox_USB_Support

Salut.

Projecte Linkat
Bon dia,
he provat el que diu en Pablo, he provat el que diu la pàgina d'opensuse, i res de res. El menú dispositius detecta els dispositius, però no permet connectar-hi; quan el ratolí passa per sobre es pot marcar, però quan el ratolí de sobre l'opció, aquesta es desmarca. Això amb l'usuari root no passa, i es pot marcar i fer servir.
La versió que estic fent servir és VirtualBox 3.1.4

Josep Anton
Hola,

pel que he llegit als fòrums de VirtualBox, pot ser que sigui problema de la darrera versió del VirtualBox, instal·lat la anterior a veure si s'arregla:
http://download…111-1.i586.rpm

Cal fer igualment el que es diu a la web d'OpenSuse, afegir l'usuari al grup vboxusers i afegir la línia.

Salut.

Projecte Linkat