Creació d'accessos directes

Hola,

he arribat a un centre on acaben de començar almb Linkat. Al meu antic centre a la unitat S: hi havia una carpeta on teníem classificats per matèries molts accessos directes a pàgines web interessants. D'aquesta manera s'hi podia accedir però ningú podia esborrar-los.

He remenat una mica la Linkat i no he trobat per enlloc com crear un accés directe.

Si no hi ha més remei ho puc fer a casa en Windows i portar-ho a l'escola amb un pen drive, però m'agradaria saber si en Linkat es pot fer.

Gràcies.

Jordi
Hola,

Doncs tens vàries alternatives:

1- Des del mateix navegador de fitxers (nautilus) tens l'opció de navegar per la xarxa windows i per tant tens la possibilitat de trobar el servidor i accedir a la carpeta S. Amb aquesta opció t'apareixerà una icona a l'escriptori i cada vegada que cliquis a sobre et demanarà usuari i contrasenya per accedir a la carpeta del servidor

2- També pots aplicar aquesta recepta:
http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Unitats_S%2C_T_i_P

Aquesta recepta requereix un xic més de feina però té l'avantatge que les unitats del servidor (P,S i T) les tens connectades al teu escriptori directament i per a tots els usuaris de l'ordinador.

Joan de Gracia
Ho sento, no m'he explicat bé.

1.- Obro el Firefox.
2.- Localitzo una adreça amb alguna activitat educativa interessant (com aquestes d'ara, que són llarguíssimes i a més a més estan plenes de caràcters estranys).
3.- Copio l'adreça amb el ratolí.
4.- I ara què faig amb l'adreça per crear l'accés directe?

Gràcies

Jordi
Badalona
Hola Jordi
Bé, et comento algunes coses, per si et serveixen...
-En principi, la idea dels accesos directes de Windows, serien les llançadores a la Linkat. Així si vas a l'escriptori, pots crear una llançadora per a accedir a una aplicació, una carpeta... Concretament, pots crear una llançadora d'aplicació i al camp 'ordre' posar: firefox URL (per exemple: firefox http://www.xtec.cat)

-Si navegues per les carpetes amb el Nautilus, veuràs que sembla que no et deixa crear llançadores però sí que es pot, ja que de fet són arxius de text amb uns paràmetres. Crec que la forma més fàcil de fer-ho és crear-les a l'escriptori i després les copies on vulguis.

-Per últim, un comentari personal. Aquest recurs que comentes (llista de url d'interès) voto per fer-lo en format web. Evidentment, tenir-ho penjat del web li dóna més accesibilitat i moltes més possibilitats. Però encara que es vulgui (per diferents motius) fer-ho com comentaves en una carpeta compartida, només creant en aquesta carpeta un arxiu html, ja podries posar tots els links però podria tenir valors afegits (control de l'ordre i la disposició de les icones (per exemple agrupades per temes), afegir comentaris,...)

Atentament,
Joan
Hola Jordi, potser donem massa coses per sabudes:
On còpies les adreces?
Vaig a suposar que les copies a un document d'Open Office:
Des del teu punt 3:
"3.- Copio l'adreça amb el ratolí."
Ara hauries de fer:
4.- Selecciones allò que acabes d'enganxar.
5.- Al menú de OpenOffice fas Insereix > Enllaç
6.- Al quadre "Destinació" enganxes la direcció, que tens seleccionada.
7.- Aplica.
8.- Tanca

Ja tens un document amb l'enllaç. Ara el pots desar com a document de text o com a document web, segons tries al fer "Desa" o "Anomena i desa".
--
Salut
-
Jesús