Servidor WINS del servidor Linkat 2.1

Bon dia a tothom:

A l'escola tenim instal·lat el projecte heura. Quan els portàtils que funcionen amb windows volen conectar-se a les unitats de xarxa P, S i T que ofereix el servidor samba no poden, donat que no troben el servidor. El servidor té la ip 192.168.0.201 i els portàtils estan a la subxarxa 192.168.130.xxx. Creia que activant indicant als portàtils l'adreça del servidor WINS (el servidor linkat, amb el servei WINS del SAMBA activat) funcionaria, però no ha estat així.

Algú sap què passa???

Moltes gràcies i salutacions a tothom.

Daniel Arroyo Martínez
Coordinador d'informàtica
CEIP Frederic Mistral
Hola,

Si fas un ping des d'un portàtil cap a l'adreça del servidor, et dona resposta?

Si no et dona resposta és per que necessites un router per poder connectar les dues xarxes i cal configurar unes regles d'enrutament.

192.168.0.0 -- ROUTER -- 192.168.130.0

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo.

El ping surt positiu, les dues xarxes es veuen. De fet el portàtil fa servir com a DNS l'adreça del servidor i funciona.

Estic molt despistat amb el tema

Salutacions

Dani Arroyo
CEIP Frederic Mistral
Hola,

Has provat de muntar les unitats del servidor (des de windows) amb la pròpia IP del servidor Linkat? Si ho fas així et funcionarà correctament.

Si vols fer servir wins, has de comprovar que al servidor tens el servei habilitat i que la configuració de windows també tens configurat el servidor wins.

Pensa que els noms netbios de windows no són enrutables i només podràs veure el servidor amb el seu nom si configures el servidor samba per tal que proporcioni aquest servei i els clients per tal que en facin ús.


Joan de Gracia
He connectat les unitats directament al servidor. És la solució més ràpida, i funciona

Moltes gràcies!

Dani Arroyo
CEIP Frederic Mistral