Wifi als portàtils de la generalitat

Bones, avui han arribat a l'institut 5 portàtils amb la linkat.
Els voliem connectar via wifi i al final no ho hem aconseguit.
El cas és que és fa la connexio als AP i surten les barres de connectat, però ni va Internet ni la xarxa local, de fet he fet un ping al propi AP i també em dona error.
Alguna idea de que pot passar?

Gràcies
Hola,

El problema es troba en què l'AP no dóna IPs. Si es tracta de la xarxa docent de l'heura, aquesta NO assigna IPs de forma automàtica per la qual cosa cal assignar una IP al portàtil. T'ho dic de memòria però les IPs que proporciona es troben dins del rang 192.168.130.x, amb porta de sortida 192.168.130.1

Pel que fa l'accés a la xarxa eduroam (cal que estiguis donat d'alta en aquest servei), pots seguir la guia que hem fet a:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Eduroam


Joan de Gracia
Bones, ja he assignat ip al portàtil de la mateixa manera que amb windows.
IP / Mascara / Pasarel·la i DNS, i passa el que he comentat abans: surt connectat, però no va internet ni la xarxa amb els altres pc's.
Hola,

El portàtil és el toshiba del catàleg d'enguany, oi?

La xarxa wifi és plenament compatible amb la Linkat 3 per la qual cosa hauríem d'aïllar el problema. Tens possibilitat de provar el portàtil amb un access point que no sigui de l'Heura? Per exemple, a casa amb la wifi del mateix router ADSL? Una altra factor que pot influir-hi és que la wifi, en el moment d'iniciar el portàtil estigui deshabilitada.

I una darrera prova, si tens accés a Eduroam, fes la prova seguint les indicacions que tens a:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Eduroam

També pots optar per anar al YaST i tornar a configurar la wifi, és a dir, a eliminar la wifi i tornar-la a detectar. Prova aquesta darrera solució i ens dius com t'ha anat.


Joan
Bones Joan, ja ho provaré. Ja fins al setembre... je,je

Ja t'explicaré si ho he solucionat o a veure que passa.

Gràcies!!!
Bé, jo demà marxo de vacances als Alps a pujar muntayes, però abans de marxar, puc fer un comentari respexte a les wifis...
Els portatils Toshiba que han arribat a l'escola no tenen cap problema ni amb eduroam ni amb la docent, ara bé, des del NetManager, sembla que puguis configurar les xarxes, i així deixar l'eduroam per dhcp i la docent amb ip estàtica del rang 130, però malgrat que tot queda molt maco, no connecto amb la docent, fins que no accedeixo a la configuració de la xarxa mitjançant el ifup. D'aquesta manera, quan vull connectar-me amb una xarxa diferent haig de canviar les ip a ma. Quan accedixes a la configuració de les xarxes pel Network Manager, sembla que cada xarxa té la seva configuració d'ip, però el sistema no sembla que s'assebenti... No sé si m'explico. Tot funciona bé, però has de canviar les ip pel Yast o per consola.

Bé jo també m'acomiado fins al setembre.

Bones vacances a tothom.