Netbooks Visa Clip + LINKAT 2.1

Hola, veig que hi ha una experiència pilot amb Netbooks amb LINKAT instal·lat..., a part de suministrar aquests portàtils a uns quans alumnes d'un IES, està previst fer-ho extensiu al professorat interessat en potenciar l'ús del programari lliure i del linux (LINKAT) ????
Gràcies.
Ja m'agradaria...Jo ja reclamava un portàtil dels d'abans! ;-)
Jo destacaria dues coses de la informació. En primer lloc, que ha estat a partir de la iniciativa d'una empresa i, en segon lloc, que aquesta experiència i altres que s'estan iniciant en aquesta direcció ens han de donar pistes per veure com gestionem la previsible entrada d'aquests aparells a les aules.
Anirem publicant informacions de totes aquestes experiències.
I això no vol dir, parlant molt seriosament, que no tindria el seu sentit que tot el professorat rebés un d'aquests aparells com eina de treball.
Realment seria un sistema, amb cost raonable, d'impulsar l'ús del programari lliure a les aules, com un fet real i no només teòric o conceptual...
Espero amb impaciència que això sigui una realitat, i poder treballar amb LINUX i programari lliure amb aquests Netbooks.
Vaig realitzar la consulta a l'empresa VISA DIODE, i el preu del Netbook Visa Clip Linkat és de 319? (tant si es compra una unitat com vint...), però si del que es tracta és de promoure el programari de codi lliure (sense llicències, virus, ...i tot això), també hi ha Netbooks com el Acer Aspire One o el HP 2133 amb sistema operatiu Linux (Linpus Linux Lite i SUSE Linux Enterprise Desktop 10, respectivament) per un preu inferior (299?).
Per tant, si el Departament d'Ensenyament no "promou" aquests Netbooks Visa Clip Linkat (dotació als instituts, aconseguir descomptes per quantitat d'unitats comprades, etc), el professorat interessat en el programari lliure, potser s'inclinarà per altre tipus de Netbooks amb Linux, no creieu?
Hola,

No es tracta de potenciar un tipus de netbooks d'una empresa en especial. L'anunci recollia la cessió d'aquests netbooks a un centre educatiu. És clar que hi ha disparitat de preus. En aquest cas, els Visa funcionen correctament amb Linkat.

Pel que fa els demés fabricants, hem tingut la possibilitat de disposar al Departament d'uns models de les cases Acer i Asus i hem instal·lat Linkat. La idea és fer la maqueta (completament operativa) de Linkat per tal que l'usuari final només hagi de restaurar-la.

Com comprendràs no tenim disponibilitat de tots i cadascun dels netbooks del mercat i són les empreses que haurien de posar a disposició del mercat educatiu maquetes de Linkat per als seus portàtils.


Joan de Gracia