Compatibilitat Linkat targeta de xarxa PC de dotació RED.ES APD ALDFA CE 865 GV

Avui els tècnics de T-Systems han vingut a fer la instal·lació de la Linkat de cara a la jornada tècnica del dia 29 de setembre.

En un dels equips més nous que tenim al centre APD - ALDFA CE 865 GV de dotació RED.ES kit internet en el aula han pogut fer la instal·lació però no hi ha hagut manera de poder fer funcionar la targeta de xarxa. Després de diferents consultes i estar-hi donant voltes molta estona, el tècnic m'ha dit que la targeta de xarxa que porten aquestes màquines no és compatible amb Linkat i que no hi havia manera de fer-la funcionar.

És així? Si és així, des del projecte teniu notícies d'aquest problema? Hi ha alguna solució?

Gràcies
Hola,

Fa temps que no rebrem cap noticia o incidència dels tècnics de T-Systems, ens podries enviar la marca i el model de la targeta de xarxa?

Salut.
Hola,

M'hauries de dir en quin centre i servei territorial estàs. T'ho comento perquè si el tècnic de t-systems no ha pogut/sabut configurar correctament l'ethernet, el que ha de fer és escalar el problema al projecte per tal de donar tota la informació necessària i trobar el controlador en concret.

Si ens dónes aquesta informació ho resoldrem el més aviat possible.


Joan de Gracia

P.S: Com a root, s'hauria d'executar la comanda: hwinfo > informacio.txt

i ens envies el fitxer.
Hola,

gràcies per la resposta tan ràpida!

El tema s'ha solucionat sol. L'endemà de marxar el tècnic que va fer les instal·lacions, engego la màquina per tal d'anotat el model de la targeta de xarxa i enviar-vos-el i en aquell moment ja va funcionar la connexió a internet i vaig poder connectar-me també al servidor Argo 1.

Per tant està clar que la targeta d'aquests ordinadors sí que és compatible amb la Linkat.

Este problema ha día de hoy todavía no esta 100% solucionado, si no me equivoco de modelo de APD es uno pequeño MiniITX de color negro. Este tiene un tarjeta Realtek y la Linkat 3 carga el modulo r8169 el cual es bien sabido en la comunidad GNU/Linux que da muchos problemas, lo peor es que son aleatorios y diferentes síntomas dependiendo de las condiciones...

Una solución es compilar la ultima versión del modulo r8168 ofrecido por Realtek en su web, parece ser que este modulo soluciona los problemas pero no estoy seguro, en mi opinión mejora el funcionamiento pero no soluciona al 100% los problemas, es una maquina que siempre navega con lentitud debido a esto.

Por otro lado si actualizas el kernel tienes que volver a compilar el modulo y es bastante engorroso. También hay que asegurarse de que el modulo r8169 no se cargue por error, hay que meterlo en las blacklist de modprobe.

Yo desaconsejo comprar equipos con chip Realtek si se va a usar con GNU/Linux, es mejor elegir hardware bueno que romperse la cabeza con los drivers y la compatibilidad, lastima que los que deciden la configuración de los equipos de dotación no tengan en cuenta estas cosas :(

NOTA: Hardware bueno es aquel que funciona con GNU/Linux a la primera sin problemas y es estable, no por ello tiene que ser más caro.
Hola,


Es pot fer servir el paquet src.rpm que pots trobat fent una cerca a software.opensuse.org/search

http://goo.gl/iWrY

un cop descarregat, s'han de generar els diferents paquets rpm per als diferents modalitats de nucli: default, pae, etc. El fet de disposar per a openSuSE11.1 del paquet font fa que es pugui compilar contra una versió de nucli i per tant que no ens hàgim de preocupar cada vegada que actualitzem en nucli.

Si realment interessa, es pot publicar un mòdul ja compilat en format rpm


Joan de Gracia