Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Pla de migració cap a P.LL. en els centres educatius  Final

  • Hola a tothom,

    Ja fa dies que hi estic donant voltes al cap i hi ha una cosa que no m'acaba de lligar. Resulta que s'està apostant per la Linkat en un esforç de tenir la distribució educativa pròpia. No obstant observo dia a dia que quan el professorat troba l'OpenOffice en comptes de l'Office de M$ hi ha una petita tempesta. Al final, amb diplomàcia amb un acte "evangelitzador" aconsegeixo que no s'organitzi la 3ª guerra mundial. De fet el D.E. envia les màquines sense M$Office (châpeau) però oblida l'altra part més important i és un missatge directe de canvi. Pel que fa els centres pilot, cal que aquests siguin els primers en erradicar el M$Office i veure quins resultats s'obtenen per més endavant (deixem un curs acadèmic perquè els docents facin la formació adient) es generalitzi a tots els centres. Pel que fa la Linkat penso que s'ha de deixar un marge de temps perquè s'acabi d'afinar la distribució però tan bon punt es tingui enllestida les noves dotacions han d'anar NOMÉS amb Linkat.

    Ara bé, quin resultat obtindrem? Crec que si no s'aposta fortament i es marca un horitzó d'aplicació del P.LL. estarem perdent el temps i fent de conillets d'índies, si ara féssim una enquesta sobre què saben els docents sobre P.LL. crec que la gran majoria no en tenen ni idea.

    Quan es prendrà aquesta decisió política.

    Doneu-me el vostre parer.

    Joan de Gracia
  • Joan,

    Quan el President faci discursos amb el seu portàtil connectat i OOo obert, o el Síndic de Greuges, tindrem alguna cosa aconseguida.

    A mi em sembla que nosaltres podem demanar/exigir que l'administració ens lliuri el 100% dels documents en un format que puguem llegir. Els sindicats d'arreu, també s'hi haurien de fer forts. I les organitzacions de consumidors:l'Administració no pot queixar-se d'un ús infraeuropeu d'Internet i després lliurar documents que s'hagin de llegir amb programes pels quals hàgim pagat cap a 300€.

    Miquel
  • Jo em pregunto que passarà amb els cents d'aplicacionetes que tenen fetes molts centres en M$ Access i que no funcionaran amb OOo.

    Hi ha moltes persones que hi han invertit un munt d'hores, són aplicacions que als centres els solucionen moltes vegades un munt de feina del dia a dia i que s'hauran de resignar a perdre-les o a refer-les adaptant-les al programari lliure.

    De moment, que jo sàpiga, l'OO no té cap eina pel tractament de bases de dades amb una facilitat d'ús de l'Access, o si més no, amb formularis, informes, macros... que és el que utilitzen aquestes aplicacions.

    Francesc López
    flopez@xtec.cat
  • La teva pregunta té una fàcil resposta: RES.

    Es tracta d'anar integrant el programari lliure als centres educatius. Que jo sàpiga l'OO quan s'instal·la NO esborra absolutament res :-)) Ningú no perdrà res. De moment estem en una època de transició. A les aules d'informàtica veig clar que només ha d'haver-hi GNU/Linux ja que es tracta de treballar les TIC amb els alumnes.

    Pel que fa l'afirmació de l'OO que fas, em demano si l'has provat? T'ho comento perquè quedaràs sorprès del que es pot fer amb l'OO i amb el programa "Base".

    Joan de Gracia

  • Cal migrar de cop el que es pugui? Jo ho he anat fent a poc a poc. Primer el programari dual OO-GIMP-AUDACITY-TUXPAINT-FIREFOX-THUNDERBIRD- i després, la resta caurà pel seu propi pes...

    El primer curs vaig posar OO i Office
    El segon, amb l'arribada dels pc de la caixa vaig deixar només OO
    Pel tercer preparo un % d'arrencades duals
    El següent pas seria l'aplicació plena.

    A mi aquesta aplicació progressiva m'ha funcionat. Amb els nens cap problema des del primer moment, "els altres" si volen tenen l'opció de portar el seu portàtil i endollar-se per wifi amb el que vulguin! (el proper curs només hi haurà office a secretaria i espero que el món no s'acabi!)

    Ricard
  • M'agradaria donar-te la meva visió personal aportada per tres anys de vivència amb el Linux.
    Comentar-te que fins no gaire, Microsoft va donar dotacions a la Generalitat de Catalunya per a que "la gent continui enganxada a win2". La notícia va ser publicada a Bulma i em va esgarrifar. Per tant, lo de la política va per a llarg... tot i això tinc esperances que en un dia no molt llunyà comencem a funcionar com en Andalucia (guadalinex és l'eina en que es treballa la comunitat educativa) i Extremadura(linex).
    A nivell d'alumnes no és tan facil. El win2 és molt còmode i el linux, no, i això és un fet. Les meves filles, a casa meva continuen protestant fins i tot del konqueror, perqué a l'hora de desar els arxius, no els acaba d'entrar l'arquitectura de linux.
    Un altre assumpte a tenir en compte és que no disposem de tots els programes o no són tan "bonics" com el messengeer...AMsn a mi me sobra, però clar les actualitzacions van per darrera de l'original... per exemple, crec, que la conexió amb càmera-web ha trigat un any...
    Per descomptat ja no parlaré dels jocs...però al menys educativament parlant, veig que s'ha pogut migrar el jclic, i això si que és una bona línia que hauria de continuar.
    Per una altra banda a nviell general et diré que molta gent deixa linux pel tema de les configuracions, però sobretot de que les empreses de hardware, comprades per Microsoft, no donen els drivers, exemple Canon - després d'un any de comprar-me la impressora no he trobat el driver per linux o l'actualització en el cups-, però je je he sobreviscut gràcies al turboprint....
    Per tant et diré de manera personal que no crec en una migració radical.
    Atentament: Carlos.

  • Potser que el mateix Departament es posi un termini per tal que tota la documentació que dóna als centres sigui en format odt.

    El fet que linux vagi "per darrera" es una pura qüestió de drivers de hardware del fabricant, que pocs en donen per linux. Hi ha un temps en què els desenvolupadors triguen a aconseguir un funcionament adequat (darrere hi ha els interessos de Microsoft).

    Crec que això, només pot canviar si els consumidors abans de sortir de la botiga amb el paquet a sota el braç diem: "suposo que .... funcionarà perfectament amb linux".
    I cas que descobreixis algun hardware que funciona més fàcilment, a canviar.
    Per dir-ho amb altres paraules estic esperant que aparegui una etiqueta que posi "Designed for multi Operating Systems" en comptes de la restrictiva "Designed for Microsoft".
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.