Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes amb la reproducció de vídeos  Final

 • Hola de nou,

  Us escribim perquè ens hem trobat amb un problema generalitzat: Hem instal.lat la maqueta de linkat 14.04 perfil blau, en els miniportàtils més antics (i que són els que porten el professorat) models Toshiba NB200 i NB250.
  -A l'Institut la Candelera, de l'Ametlla de Mar-

  Tot funciona bé (pissarra digital, llibres digitals...) però a l'hora de reproduir vídeos, el vídeo es queda colgat o aturat/ralentizat...
  Això passa amb tots els reproductors que hem provat (VLC, SMPLAYER, TOTEM) i a tots els miniportàtils (a tots els que hem provat, que han estat 3 o 4)
  Sabrieu dir-nos què pot ser? O com solucionar-ho?

  Salutacions!
 • Hola,

  Podria ser que l'ordinador no sigui prou potent com per reproduir alguns vídeos, sobretot si són de molta qualitat.

  El vídeo és on-line o el teniu en local? Quan es fa petita la pantalla millora?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,

  Els vídeos estan copiats en local. N'hem provat en diferents formats (avi, mp4...) i tenen diferents qualitats. No podem visualitzar-los correctament. El vídeo comença bé, però al cap d'una estona(1 minut, 5 minuts...) es disincronitza el vídeo i l'audio, o el vídeo s'atura i l'audio continua...

  Com que això li ha passat a vàrios professors amb aquest sistema operatiu (Linkat blau 14.04), no sabem què pot ser.

  Salutacions.

  Albert Valldepèrez.
 • Hola Albert,

  He fet proves amb un NB250 i tinc el mateix problema. Sembla que el maquinari no és prou potent com per reproduir certs vídeos i sobretot si són de molta qualitat..

  Aquests ordinadors no estan pensats per realitzar feines de multimèdia, he vist que les CPUs es posen a treballar al 100% i no aconsegueixen reproduir correctament el vídeo.

  Hauries de fer servir un altra maquinari per reproduir fitxers multimèdia.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,

  D'acord... què hi farem. A verue si provant altres distribucions de Linux, millora la cosa. (I pensar que amb windows sí que podien reprodui vídeos, aquests ordinadors... !!).

  Gràcies igualment !
  Fins la propera.
 • Hola,

  He fet proves amb el Windows i passa el mateix, tot depèn de la qualitat del vídeo. Els vídeos amb molta qualitat fallen des del principi de la reproducció i els de menys qualitat es comencen a reproduir correctament i en pocs minuts comencen a tenir problemes de sincronització de veu i aturades.

  Potser amb vídeos de baixa qualitat la reproducció és correcta, però el rendiment és el mateix en aquests equips, ja sigui Windows o Linkat.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Per tal de reproduir amb fluïdesa vídeos, podeu fer servir el reproductor "mpv". Aquest reproductor s'executa des de línia d'ordres.

  Aquest mateix reproductor és el que es fa servir dins del paquet linkat-video-lleuger:

  http://linkat.x…_video_lleuger

  Així doncs, cerqueu el paquet mpv i executeu-lo des de línia d'ordres.

  Ja em direu com us ha anat.

  :)

  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.