Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes kernel 16.04  Final

  • Obro aquí el tema perquè no sé on posar-lo.
    Estic intentant instal·lar la linkat 16.04 en un ordinador autònom i no hi ha manera que funcioni.
    He instal·lat ubuntu 16.04, linkat 16.04 i la versió lleugera de la 16,04 i sempre passa el mateix. Quan es reinicia per acabar la instal·lació s'apaga la llum de bloqueig de números i comencen a parpellejar les llums de majúscules i de desplaçament. Aquí queda bloquejat l'ordinador i em dona un seguit de errors en pantalla i no passa d'aquí. No puc reiniciar amb ctrl+alt+sup, ni amb el botó de encesa de l'ordinador . L'he de mantenir premut durant uns segons perquè s'aturi.
    Com amb la 14.04 no tenia cap problema. He tornat a instal·lar-la i funciona be.... fins que actualitzo la distribució i em baixa un nou kernel i em fa reiniciar. Al arribar a aquest punt torna a sortir el mateix problema i queda bloquejat.
    Alguna idea? He estat buscant per internet però totes les solucions que he trobat no funcionen perquè la majoria necessiten entrar al sistema i la majoria funcionen amb sistema dual. Jo només tinc la linkat amb una partició de 50 GB per la rael, 3GB d'intercanvi i 445GB pel home.
    La única cosa que em falta per provar és compilar-me el meu propi kernel però no se com començar. I a més no se si això podria ser una solució .
  • Hola,

    Sembla que sigui un problema de la gràfica i potser es pot solucionar arrencant amb algun paràmetre especial del kernel, com per exemple nomodeset.

    Per poder modificar l'arrencada, has d'editar el GRUB, com no tens arrencada dual no et surt el menú directament, però pressionant la tecla "SHIFT" just després de la BIOS, podràs veure el menú del GRUB.

    Una vegada estiguis al menú del GRUB, selecciona l'opció "Opcions avançades de Ubuntu" i selecciona la tercera opció (normalment és la tercera) on posa al final "recovery mode", alguna cosa semblant a això:
    Ubuntu, with Linux ... (recovery mode)

    Aquesta entrada ja afegeix nomodeset i t'hauria d'arrencar correctament.

    Una vegada tinguis arrencat l'ordinador et recomano que facis una actualització del sistema i instal·lis els drivers de la targeta de vídeo si necessita un driver propietari mitjançant el menú: Aplicacions / Eines del sistema / Preferències / Controladors addicionals.

    Moltes vegades només cal fer una actualització del sistema i instal·lar el drivers per tornar a funcionar correctament.

    Si no t'arrenca bé després de fer tot això, hauràs d'arrencar amb (recovery mode) i afegir el paràmetre al grub perquè sempre t'arranqui de la següent manera:

    Editar el fitxer de configuració:

    Code

    gksudo gedit /etc/default/grub

    Afegir nomodeset a aquesta línia:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"
    Executar aquesta ordre:

    Code

    sudo update-grub


    Salut.

    Projecte Linkat
  • Gracies Pablo.
    Aquesta és la solució que més corre per internet però no m'havia solucionat el problema. Per això creia que era problema de kernel i no de tarja gràfica.
    Així que, m'he carregat de paciència aquests cap de setmana, he tornat a instal·lar la 14.04, li he dit a les opcions d’instal·lació que no m’actualitzés res ni em baixés res de tercers.
    Una vegada instal·lat i sense reiniciar, he fet servir les següents ordres des de terninal per tenir la darrera actualització de la tarja gràfica del 14.04

    sudo apt-add-repository ppa:xorg-edgers/ppa
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel

    després he fet un

    sudo apt-get upgrade
    i
    sudo apt-get dist-upgrade

    Ara si que deixava que es reiniciés les vegades que ha necessitat per deixar-ho actualitzat del tot.

    Quan he acabat les actualitzacions he fet una actualització a la versió 16.04 tal com s’indica en el wiki i ara sembla que tot funciona correctament. Veig que tinc instal·lada la darrera versió de vídeo de intel i de moment no m’ha donat cap tipus de problema més.

    Soc autodidacte així que no se si he sigut molt o poc ortodox en la meva solució, però ha funcionat.

    Gràcies per tot

    joseluis
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.