Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

linkat-muntador-unitats.  Final

 • En un pc no m'apareixen les unitats de xarxa a l'escriptori i intento executar el script: linkat-muntador-unitats. pero em diu que ja s'ha executat i no em deixa fer res. Es pot desinstal.lar i després tornar a instal·lar?

  Una altra pregunta no relacionada: es pot fer servir l'informació d'aquesta pàgina:
  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Promethean#Instal.C2.B7laci.C3.B3_en_Linkat_edu_11.4

  per la Linkat 14.4
 • Hola,


  La instal·lació de les PDIs Promethean en Linkat edu 14.04 es va tractar en una intervenció al fòrum i l'hem incorporada a la Wikilinkat:

  http://linkat.x…nkat_Edu_14.04

  Hi ha documentat la instal·lació dels drivers per a 32 i 64 bits. Aquests drivers funcionen correctament, no obstant la instal·lació de l'Activinspire no l'hem recollida ja que té una dependència amb una biblioteca de 32 bits que no ve de sèrie. Així doncs, recomanem fer servir l'opensankoré com a programari de PDI.

  En relació al muntador d'unitats, no m'ha quedat clar si has fet servir el muntador d'unitats del repositori (paquet .deb). En cas que hagis fet servir el paquet .deb, pensa que el pots executar de nou perquè et demani les dades de configuració de les unitats de xarxa.

  Ja ens diràs alguna cosa,

  Gràcies per la intervenció.  Joan
 • No s'ha solucionat. des de repositori he instal·lat el paquet linkat-muntador. L'executo i tot bé. Pero quan acaba en crea un enllaç trencat i em diu que no s'ha pogut crear /mnt/Servidor. es curios perquè ho he fet amb altres maquines i ha funcionat perfectament.

  La pissarra Promethean arreglat tot i que m'ha donat força problemes ja que em donava error un paquet em sembla que per dependències. Ara tinc un altre problema amb una starboord amb linkat 12.04. He seguit :
  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/StarBoard
  s'instal·la però la pissarra no funciona, porto el pc a una altra pissarra i tampoc tot i que allà tinc un pc amb que si que funciona.

  Bé a veure si em podeu indicar on pot esser l'error.
  Gràcies
 • Hola Lluís,

  Tan bon punt instal·les el muntador d'unitats, has de sortir de la teva sessió i tornar a entrar per tal que interpreti correctament l'enllaç cap a /mnt/Servidor.

  Pel que fa la PDI Promethean, si has seguit les indicacions que hem recollit a la wikilinkat:

  http://linkat.x…php/Promethean

  les dependències a les que fas esment s'haurien hagut de resoldre executant l'ordre:

  Code

  sudo apt-get install -f


  La recepta per a la 14.04 no contempla el fet d'afegir el repositori de Promethean. Només es poden instal·lar els drivers de 32 i 64 bits de la Linkat edu 14.04.

  Finalment, Starboard, només podràs instal·lar el programari i el driver amb la versió de la Linkat 12.04 amb el kernel 3.5, és a dir, amb la primera ISO que vàrem treure de la Linkat 12.04. Aquesta imatge, que porta el kernel 3.5, la pots descarregar des de:

  Code

  ftp://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-edu-12.04/iso/Linkat-edu-12.04-i386.iso


  El driver de Starboard es compila bé fins a la versió 3.8 del kernel de Linux així que millor que facis servir la ISO anterior.

  Gràcies,


  Joan
 • Amb et tema de les unitats continua igual, em continua sortint que l'enllaç està trencat. Em podriu dir exactament quins fitxers es modifiquen quan executes el muntador per editar-los i veure on està l'error. Crec que està tot bé, el pc connecta a internet i puc accedir a les impressores en xarxa. Es molt curiós perquè he executat el muntador en diferents pc aquest dies i cap problema..
  Merci
 • Hola,

  El fitxer principal de configuració és aquest:
  /etc/auto.muntador

  Comprova el nom dels usuaris i les rutes. Els usuaris han d'estar creats al servidor amb la mateixa contrasenya.

  També pots esborrar el fitxer /etc/muntador_unitats per poder tornar a executar el muntador.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Tinc un altre problema amb les unitats. La versió es 12.4 i he revisat el auto.muntador i he aplicat el muntador en mes d'una ocasió. sembla que tot es correcte. Peró a l'escriptori apareix la carpeta unitats de xarxa i dins apareix una que diu servidor i dins d'aquests et torna a la mateixa servidor.
  Amb un ping arribo al servidor i he provat amb la wifi i cablejat i sempre passa el mateix. Si em puguéssiu dir a l'inici qui carregar les unitats, quins arxius intervenen per veure que va malament.
  Mercè
 • Hola,

  Pots revisar el fitxer /etc/auto.muntador on es troba la configuració de les unitats.
  Als fitxers /etc/samba/credentials_* trobaràs les credencials per autenticar-te de cada usuari.
  L'script /etc/Linkat/linkat-muntador-unitats/link-muntador.sh s'executa cada vegada que s'inicia sessió per mostrar l'enllaç de l'escriptori cap a /mnt/Servidor

  A veure si trobes que pot fallar.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.