Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Ratolí usb no detectat  Final

 • Estic treballant amb un netbook Toshiba Satellite Pro NB10 - A - 124 amb instal·lació dual Windows 8 + Linkat 14.04 feta per Toshiba.
  Els ports USB detecten perfectament discos USB externs, però no em detecten un ratolí USB típic. De fet si faig la comanda lsusb només em surt els dos hubs interns USB, res més.
  Alguna idea de com resoldre-ho?
 • Tampoc em detecta discos usb.
  Però en windows 8 funciona bé.

  Sembla com si els ports usb no tinguessin activa la detecció de dispositiius. És possible?

  Josep Anton Clua
 • Hola Josep,

  Et funciona si el desconnectes i el tornes a connectar a un altre USB?

  Comprova a la BIOS de l'ordinador que estigui habilitat el USB Legacy Support o alguna opció semblant a l'apartat dels dispositius de la placa base.

  També he vist problemes amb els USB si es troba activada l'opció UEFI de la BIOS.

  Intentarem parlar amb Toshiba per veure aquest error.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • He pogut resoldre el problema reinstal·lant Linkat He instal·lat Ubuntu 14.04.2 LTS per 64 bits, i l'he linkatitzat. Tot funciona ok.

  Moltes gràcies.
 • Hola Josep Anton,

  No tenim constància d'aquesta incidència. De fet la maqueta oficial de Toshiba porta una Ubuntu 14.04 de 64 bits que s'ha Linkatitzat. L'ordinador té l'UEFI activat per la qual cosa la instal·lació s'ha fet amb un kernel d'Ubuntu amb suport UEFI.

  En tot cas fem arribar la teva incidència a Toshiba a veure si ho poden reproduir.

  Gràcies,


  Joan
 • Hola Josep Anton,


  Des de Toshiba em comenten que per arreglar aquest error es pot canviar a la BIOS el mode USB de 3.0 a 2.0. D'altra banda, aquest bug és de driver per la qual cosa et demanaria que actualitzessis la versió del kernel (segurament tindràs un kernel 3.13). Mira a veure si amb alguna de les actualitzacions del kernel 3.13 s'arregla. També tens disponible els kernels 3.16 i 3.19 perquè els instal·lis. Crec que actualitzant la maqueta oficial de Toshiba t'entraran actualitzacions del kernel 3.13 que corregiran aquest bug.


  Gràcies  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.