Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

HP Mini no es connecta amb xarxa 802.11b/g/n  Final

 • Hola,

  Hem comprat un AP 802.11b/g/n per millorar la connexió del carro de portàtils. Si bé la majoria es connecten sense problemes, n'hi ha 3 o 4 que reben el senyal molt baix i, després d'una estona intentant connectar-se torner a demanar la contrasenya de l'AP, i així indefinidament. En canvi, si configurem l'AP en mode 802.11b/g, es connecten sense cap problema.
  Com que tenen instal·lat sistema dual amb W7, he provat des d'aquest SO i s'han connectat perfectament.
  El model és un HP MINI 5103 i l'adaptador Broadcom 4313 802.11b/b/n #4.

  Com ho podem solucionar?

  Moltes gràcies,
  Carles
  Escola Josep Orriols i Roca (Moià)
 • Hola Carles,


  De quina versió de Linkat estem parlant?

  T'ho dic perquè en funció de la versió, el driver wifi implementa un esborrany de l'especificació 11n i és possible que no es connecti correctament. Mira de fer servir la darrera versió de Linkat i fes la prova novament.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  Tots tenen la versió 12.04. Provaré d'instal·lar la 14.04 a veure si va millor.
  Tot i així és estrany perquè tots tenen la mateixa versió i la majoria es connecten sense problemes.
  També tenia pensat canviar la seguretat de l'AP de WPA/TPIK a WPA2/AES, ja que he vist en diferents pàgines que millora tant la connectivitat com la seguretat.

  Gràcies
  Carles
 • Hola Carles,

  És recomanable utilitzar WPA2 i deshabilitar el WPS si és possible.

  He llegit que hi havia una errada en una versió del paquet network-manager de 12.04 que no deixava connectar amb WPA/WPA2, però amb una actualització de tot el sistema, es podria solucionar.

  Podries connectar el portàtil per cable i realitzar l'actualització del sistema, reiniciar i veure si et connecta correctament.

  A veure si et funciona aquesta solució.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.