Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Empaquetat d'instruccions pel terminal? tipus *.bat de windows?  Final

 • Hola a tots,

  tinc un dubte que si algú me'l resolgués em facilitaria una mica la vida.

  A windows hi ha (o hi havia, de fet no ho sé) la possiblitat de generar fitxers amb extensió .bat. Aquest fitxers contenien instruccions MSDOS que s'executaven directament quan feies doble clic sobre els fitxers, sense necessitat d'obrir el "simbolo del sistema" i teclejar una a una cada instrucció.

  Existeix algun mecanisme semblant (segur que sí) per a linux pel que fa a l'ús del terminal?

  Per exemple, un petit programa que executi al terminal:

  sudo su
  apt-get update
  apt-get upgrade


  Per actualitzar el sistema.

  Moltes gràcies
 • Hola,

  Als Linux també es pot generar scripts i fer que s'executin automàticament. Hi ha altres formes de fer-ho. Només cal obrir un fitxer de text, afegir les ordres que vulguis, donar-li permisos d'execució i afegir la ruta on es troba l'script al fitxer /etc/rc.local.

  gedit upgrades.sh

  Dins del fitxers hauria de sortit alguna cosa semblant a això:

  Code

  #!/bin/bash
  sudo apt-get update
  sudo apt-get -y upgrade


  Donem permisos d'execució a l'script

  Code

  chmod +x upgrades.sh


  Però si lo que vols és que les actualitzacions s'instal·lin automàticament, també tens la possibilitat de configurar-ho en mode gràfic des del menú Aplicacions / Eines del sistema / Paràmetres del sistema, però només les actualitzacions de seguretat.
  Fes clic a Programari i actualitzacions i a la pestanya Actualitzacions veuràs diferents opcions, a Quan hi hagi actualitzacions de seguretat pots seleccionar Baixa-les i instal·la-les automàticament.

  També hi ha un programa que realitza totes les actualitzacions de forma automàtica, però s'ha d'instal·lar i configurar. Et deixo la web on expliquen com es fa:
  https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/automatic-updates.html

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Per actualitzar diferents ordinadors alhora va molt bé la comanda:

  cssh IP_PC1 IP_PC2 IP_PC3 IP_PC4
 • Gràcies!
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.