Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Unitats de xarxa que no carreguen (RESOLT)  Final

 • Hola de nou! De tant en tant ens passa que quan volem accedir a una de les unitats de xarxa del servidor (que tb és Linkat) professorat, treball, fotos, programari...el navegador nautilus es queda pensant molta estona i de vegades acaba carregant i de vegades no.
  La solució que he optat es per anar directament al servidor i reiniciar-ho. Seguidament tot funciona a bona velocitat.

  Pregunto; potser que passi això si esta molt de temps el servidor encès? Té alguna cosa a veure? De fet només el tancavem el cap de setmana, però ara...per assegurar-nos que funcioni el tanquem cada dia.

  Bé espero que em pugueu ajudar...com sempre...ja quasi tinc tot el tema Linkat a punt...només em falten les impressores i alguna coseta més.

  Salut!!
 • Hola,

  No és normal aquest comportament, hauria de funcionar correctament.

  Quina versió de servidor tens? Es troba ben actualitzada? Comprova que tinguis prou espai al disc de sistema i al de dades.

  També pots mirar amb un top que està carregant el servidor quan no et funciona correctament.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola!
  Es tracta de la versio 11.4. En el sistema de fitxer queda un espai lliure de 33 Gb, i en el de les unitats de xarxa 148 Gb. He actualitzat el programari.
  El que si que estava desfasat era el rellotge del servidor que marcava dues hores per davant de la real. L'he possat a l'hora.
  Per altra banda no se com es fa un "top"
  Gràcies!!
 • Hole Ernest,

  Fes una cosa, comprova que des del YaST s'hagin actualitzat tots els paquets del servidor de centre.

  D'altra banda, comprova que el contingut del fitxer /etc/samba/svs.ini sigui el següent:

  Quote


  # Rev2013
  [SVS]
  maxParallelScans=32
  maxCachedResults=10000
  statisticsLogInterval=60000
  statisticsLogThreadUtil=true
  clamdscanCommand=clamdscan
  postScanSleep=100
  infectAction=quarantine
  quarantineDirectory=/tmp/viruses
  scanOnOpen=false
  scanOnClose=true
  turboMode=true
  maxScannerHeartbeatAge=0
  maxQueuedRequests=128
  waitPendingScans=true


  En cas que no ho tinguis així, és necessari que actualitzis els paquets del servidor ja que aquesta és una modificació que es va introduir per millorar el rendiment del servidor. Un cop actualitzat el sistema, cal que reiniciïs el servei samba o més fàcil, reinicies l'ordinador.

  Ja veuràs com es resol el problema.

  :)


  Joan de Gracia
 • Hola Joan!
  Moltes gràcies. Demà m'ho miraré...espero que tot vagi bé! Ja tinc ganes de deixar tot enllestit ...ja us ho dic...he canviat 60 maquines de windows xp a linkat, amb els seus corresponents escriptoris de infantil i primària. Ara només em falta instalar les impressores...així que d'aqui poc us torno a donar la brasa amb el tema..jejeje
  Gracies 1000 a tots els que m'esteu ajudant!
 • Hola Ernest,


  Doncs si has fet aquesta feinada de canviar de Windows XP a Linkat t'agradarà saber que estem acabant de revisar el congelador d'escriptoris TrivialFreezer i que aviat tindràs disponible als repositoris, d'aquesta forma podràs fer servir els perfils d'infantil i primària sense por que et canviïn o eliminin carpetes de l'escriptori.

  Ho publicarem tan aviat com ho tinguem.

  :)


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.