Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

usuari no administrador i wifi  Final

 • Hola:
  Al meu institut tenim els portàtils de l'1x1 amb Linkat 12.04, amb tres usuaris: alumne, professor i administrador, els dos primers son usuaris standard. Voldria saber com puc fer per que un usuari no administrador, professor, pugui connectarse a una xarxa wifi, a casa seva, sense que li demani la contrasenya d'administrador.
  Ara, el que pasa és que quan un usuari no administrador intenta connectar-se a una nova xarxa Wi-Fi, apareix un quadre amb el títol "System policy prevents modification of network settings for all users" demanant la contrasenya de l'usuari administrador per poder continuar.
  En primer lloc vaig provar editant els "parámetres d'usuari" (Aplicacions--Eines del sistema--Administració--Usuaris i grups--Parámetres dels usuaris--Parámetres avançats---Privilegis d'usuari) i vaig marcar la casella "Connecta a xarxes sense fil i ethernet" pero no fa cap efecte, continua demanant la contrasenya d'administrador.
  També vaig trobar aquest enllaç http://askubunt…wi-fi-networks
  on descriu aquest mateix problema. He provat la solució que proposa, creant l'arxiu .pkla, etc, pero tampoc funciona: continua demanant la contrasenya d'administrador.
  Sabeu si hi alguna solució per aquest problema?
  Gràcies
  Andrés López
 • Hola Andrés,

  El problema podria ser perquè quan selecciones la xarxa wifi i li poses la contrasenya a sota hi ha una casella que diu que estigui disponible per a tots els usuaris, si desmarques aquesta casella, només l'usuari fa la connexió es podrà validar a la xarxa wifi.

  Mira a veure si desmarcant aquesta casella et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo:
  gràcies per la ràpida resposta. El problema és que al clicar en la icona de connexió wifi, a dalt a la dreta, i seleccionar la xarxa wifi on voldria connectar, automàticamente em demana la contrasenya d'administrador, no dona cap altre opció.
  Què altre cosa puc fer?
  Gràcies
 • Hola Andrès, tal com diu el Pablo, et cal activar la casella "Disponible per a tots els usuaris".

  Per fer-ho inicia la sessió com l'usuari amb què vas instal·lar Linkat, accedeixes a Edita les connexions (a la icona de la xarxa wifi) i comprova que tinguis marcada la casella Disponible per a tots els usuaris".

  Un cop activada, surt de l'usuari, NO de l'ordinador, i entres amb un altre usuari.

  Hauria de funcionar.

  Joan Padró
 • Hola Joan:
  gràcies per la teva resposta. Be, el que em diu el Pablo és que desmarqui la casella "disponible per a tots els usuaris", però ja dic que això tampoc funciona. Jo el que necessito és que un usuari no administrador es pugui connectar a una xarxa wifi, la de casa seva per exemple, sense necessitat de connèixer la contrasenya d'administrador. Suposo que serà possible, no?
  De nou moltes gràcies per l'ajut i l'interés, a veure entre tots trobem la solució!
 • Hola Andrés, prova a eliminar la connexió, reiniciar el portàtil, i tornar a configurar aquesta connexió MARCANT l'opció que diu el Pablo, no desmarcant-la!!!

  Edita les connexions, pestanya Sense fil, tries la wifi, prems Suprimeix...

  Reinicies i la tornes a configurar, MARCANT, "Disponible per a tots els usuaris".

  Joan Padró
 • Hola Joan:
  Gracies per la teva resposta, però em sembla que no m'he explicat bé. Jo no puc eliminar la connexió perquè aquesta encara no existeix.
  L'usuari que la ha de crear, que és un usuari "no administrador" (no soc jo, que si soc administrador), es un profe o un alumne, que es porta l'ordinador a casa seva, però no pot connectar-se a la wifi de casa seva perquè li demana la contrasenya d'administrador i jo no vull que aquest usuari sigui administrador, sino usuari standard però amb permís per connectar-se a una xarxa wifi, encara que només sigui per al seu usuari.
  Quan està a l'institut ja es connecta a les xarxes Educat1x1 o Docent, perquè ja estan configurades i no hi cap problema, el problema és quan l'usuari, no jo, vol connectar-se a una wifi i no pot perquè el sistema li demana la contrasenya d'administrador.
  Jo voldria saber com assignar permisos a un usuari no administrador perquè pugui connectar-se a una xarxa wifi, sense que li demani la contrasenya d'administrador.
  El problema que tinc és el mateix que explica enhttp://askubunt…wi-fi-networks, però la solució que proposa la he provat i tampoc em funciona, es a dir, continua demanant la contrasenya d'administrador.
  Bé, gràcies per la paciència, a veure si ara m'he explicat i hi ha alguna solució.

  Andrés
 • A mi m'ha funcionat el següent:

  Fem una copia de seguretat del fitxer /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.NetworkManager.policy.

  En una consola:

  Code

  sudo cp /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.NetworkManager.policy /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.NetworkManager.policy.vell

  Editem el fitxer:

  Code

  sudo gedit /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.NetworkManager.policy

  Ara busquem la secció:
  <action id="org.freedesktop.NetworkManager.settings.modify.system">
  <description>Modify network connections for all users</description>
  <description xml:lang="de">...</description>
  ...
  <message>System policy prevents modification of network settings for all users</message> <message xml:lang="de">...</message>
  ...
  <defaults>
  <allow_inactive>no</allow_inactive>
  <allow_active>auth_admin_keep</allow_active> => AQUÍ POSAREM "yes"
  </defaults>
  </action>

  I posem "yes" enlloc de "auth_admin_keep" a "<allow_active>"

  Ha de quedar així:
  <allow_active>yes</allow_active>

  Desem el fitxer sense tancar-lo i comprovem que en buscar una xarxa sense fils NO demana contrasenya d'administrador.

  Si funciona, tanquem el fitxer i ja es poden endur el portàtil fora del Centre.

  Extret de l'URL: http://ubuntufo….php?t=1873477

  Joan Padró  Editat per joanpadro63 el 01/Oct/2014 - 22:28.
 • Hola Joan:
  Ara si, ja està solucionat!.
  També he trobat altre forma de aconseguir-ho, des de el menú "edita connexions" creant una nova amb el nom, contrasenya i tipus de seguretat i desmarcant la casella "disponible per tots els usuaris" (Pablo ja m'havia dit que podia anar per aquí la cosa). Llavors quan selecciones la xarxa es connecta i quan arranca de nou també.
  Moltes gràcies!!
  Andrés
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.