Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Rendiment del servidor  Final

 • Hola a tothom,
  A l'escola tenim un servidor del departament amb linkat 3 i els alumnes tenen el seu usuari de ldap per validar-se. Cada vegada el rendiment del servidor és més dolent, trigant una barbaritat a muntar els escriptoris dels nens. Cada vegada fem servir més usuaris locals, ja que en cas contrari, sovint el servidor arriba a col·lapsar-se. Quin pot ser el motiu?

  Moltes gràcies

  Pau
 • Hola Pau,

  Hauries de connectar el Servidor a una boca a 1 Gbps i comprovar que efectivament funciona a aquesta velocitat.

  Per comprovar-ho, només cal que escriguis l'ordre:

  ethtool eth0

  i sabràs a quina velocitat està connectada la placa de xarxa del servidor.

  També recorda que el cable de xarxa ha de ser de categoria 6 o 5E perquè la connexió a 1Gbps es pugui dur a terme.


  Joan de Gracia
 • Disc dur petat, canvia el disc dur del servidor, si te una RAID la treus i la controladora la vens per eBay per recuperar inversió del nou disc. Pero primer fes una imatge amb el clone-nozilla i posar-la al nou disc.

  Seguretat....no tenim RAID!... feu copies de seguretat verdaderes amb un disc extern i oblideu la RAID. Les grans empreses tenen molta pasta i poden mantindre sistemes RAID, l'escola publica no te penpis, millor tirar a lo fàcil i econòmic.

  Soc un troll, però diria que aquesta l'encerto!
 • Hola,

  Bé, després de parlar amb en Pau, el problema de rendiment era per la connexió de xarxa. En el cas del servidor Linkat i el model d'aula, cal que el Servidor de Centre estigui connectat a una boca d'1 Gbps.

  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.