Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Login al iniciar  Final

 • Hola a tots. El meu problema es el següent: tinc un portàtil Toshiba NB200 amb linkat 4. L'altre dia se'm va apagar perquè es va quedar sense bateria. Al engegar-ho, després d'agafar l'opció Linkat em fa un check, tot normal, però una vegada el fa em surt la línia:

  Benvingut a Linkat 4 - Kernel 2.6.31.14-0.8-default (tty1).

  linux-yd8z login:


  Aquí poso l'usuari alumne i la contrasenya (que en aquest cas no en té) i no entra, he provat amb altres usuaris i tampoc. També he de dir que al principi em sortia la línia Give root password for login però després de reiniciar em va començar a sortir això. Sabeu alguna manera de solucionar-ho?

  Moltes gràcies!
 • Hola Ruben,


  Entenc que el teu NB200, si té Linkat 4, és perquè l'has actualitzat o perquè s'ha fet una instal·lació de Linkat. Aquests portàtils porten un sistema de restauració per la qual cosa no hauria de ser difícil restaurar-lo.

  Aquest model de Toshiba NB200 no presenta cap problema amb la placa gràfica per la qual cosa sospito que tens el sistema de fitxers corrupte i per això no t'arrenca l'entorn gràfic. Una altra cosa que em crida l'atenció és que no entris amb l'usuari alumne.

  Joan de Gracia
 • Si, tenía Linkat 3 i vam posar-hi el Linkat 4. El sistema de recuperació com ben dius no es cap problema, però m'agradaria saber si es pot solucionar per no perdre dades. La meva idea es entrar amb qualsevol usuari, executar la comanda startx per que s'inici la interficíe gràfica i sinò poder fer una còpia de les meves dades.

  Amb l'usuari alumne em surt un altra frase: Error en el mòdul del servei.
 • Hola Ruben,

  No sé exactament que t'ha pogut passar, però si vols recupera les dades arrenca el portàtil amb una versió USB-Live per tal de copiar les dades més importants i després realitzar una instal·lació de la Linkat o gravar una imatge ja feta pel teu ordinador com aquesta:
  http://download…Toshiba_NB200/

  Aquí tens una guia de com realitzar un USB-Live:
  http://linkat.x…SB_de_Linkat_4

  Salutacions.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies per la resposta pablo, ara ho provare.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.