Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problema al fer les còpies de seguretat amb rsync  Final

 • Hola

  Fins la setmana passada havia fet les còpies de seguretat de la S, T i P del servidor en un disc dur extern en xarxa (NAS) sense cap problema, però ara no fa més que donar-me errors:

  rsync: recv_generator: mkdir "/mnt/copiaseg/ultima/P/Audició i L/MATERIAL/credamil/Morfologica/car?tula CD" failed: No such file or directory (2)
  *** Skipping any contents from this failed directory ***

  i així moltíssims més en directoris on hi ha un interrogant.


  Un altre tipus d'error:

  rsync: mkstemp "/mnt/copiaseg/ultima/P/Audició i L/MATERIAL/PICTOGRAMES/color/.pressio.wmf.dJrE37" failed: Operation not supported (95)

  Aquest directori no existeix, no es veu ni activant la visió de fitxers ocults.


  Sabeu què està passant i com arreglar-ho?

  Moltes gràcies
 • Hola Carles,


  Tot sembla indicar que tens algun problema en el sistema de fitxers del NAS. Desconec quina unitat NAS tens però n'hi ha algunes que disposen d'una utilitat per comprovar que la informació continguda dins del disc estigui bé.

  També podries fer una sincronització a mà d'un altre directori per descartar possibilitats.


  Joan de Gracia
 • Hola, Joan

  La unitat que tinc és una Lacie Big5. Demà torno a l'escola i miro a veure si puc fer la comprovació que dius.

  Gràcies
  Carles
 • Bé, el cas és que el NAS no té cap utilitat de verificació.
  He provat de copiar al NAS un arxiu que hi ha al servidor i que es diu moltb?.wav arrossegant des del navegador i no m'ha deixat. He provat de copiar-lo a un disc dur extern via USB formatat amb NTFS i sí que m'ha deixat. Quan demano el tipus de filesystem dels dos dispositius, em diu que el NAS és cifs i el USB és fuseblk. Pot ser que el problema sigui la comanda que utilitzo per muntar el NAS?

  mount -t cifs //ip_NAS/Share /mnt/copiaseg -o username=super,password=*****

  Gràcies de nou
  Carles
 • Hola Carles,

  Veig correcte l'ordre per muntar el dispositiu, segurament tens problemes de permisos i només l'usuari root o super poden escriure en aquesta unitat de xarxa. Ho pots verificar?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola, Pablo

  Certament això que dius és veritat. De fet, les proves de còpia a través del nautilus les faig des de l'usuari super i el script de còpia de seguretat des de root. El problema és només dels arxius que tenen un interrogant (?) al seu nom.

  Gràcies
  Carles
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.