Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes per instal·lar Linkat3: s'han deshabilitat repositoris?  Final

 • Hola,
  De fa un parell de mesos m'estic trobant que les noves instal·lacions de Linkat3 que encara faig resulten deficients, tot i fer-ho amb el mateix tipus de màquina que anteriorment no m'havien donat cap problema.
  Vull aclarir que per ara no vull fer conviure màquines amb la versió 4, ja que al centre ja en tinc més de 100 amb Linkat 3 i no tinc necessitat immediata d'actualitzar-les.
  Ja durant les etapes finals de la instal·lació dona un missatge de que no pot obtenir del repositori algun fitxer, i em salto el refresc automàtic. Acaba aparentment bé la instal·lació però quan es vol arrencar de nou s'està més de 20 min per fer-ho (ho acaba fent, però), encallat en una instrucció que si no recordo malament fa referència a identificar un bus de comunicació. Actualment m'ho està fent en totes les instal·lacions que faig, i en màquines idèntiques a d'altres que mesos enrere no havia tingut cap problema.
  Ho vaig preguntar al tècnic del servei preventiu, i em va comentar que certament això estava passant, i em va recomanar que fes la consulta en aquest fòrum.

  Gràcies per endavant.
  Joan Campanyà
 • Hola Joan,

  Si poguessis mostrar quin error et dona ens facilitaria bastant per donar-te una resposta més acurada del teu problema.

  És veritat que els repositoris d'openSUSE per Linkat3 han desaparegut, però tenim copies dels repositoris al nostre servidor i per tant el funcionament hauria de ser idèntic.

  Necessitaria saber quin repositori està buscant per saber com solucionar-ho, intenta fer una captura de pantalla de l'error.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  T'adjunto la imatge del punt en el procés d'arrencada en que s'està almenys 20 min. Pots veure que és en el procés "Starting D-Bus daemon".
  http://phobos.xtec.cat/jcampany/fitxers/bloqueigLinkat3.JPG
  Comentava en el primer mail que durant la instal·lació hi havia un punt on semblava que no podia accedir a certs repositoris, i el que feia era dir-li que es saltés el refresc automàtic. Malauradament no et puc donar la imatge d'aquest missatge. Així i tot, vaig configurar que els repositoris que ha d'emprar són els actualitzats, a http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/...
  Ja et dic: amb les mateixes màquines no havia tingut cap problema abans de l'estiu.
  Gràcies per endavant
 • Hola,

  No té pinta que sigui problema dels repositoris.

  Al web de Novell donen una resposta al teu problema, cal modificar del fitxer /etc/ldap.conf:

  bind_policy hard
  per
  bind_policy soft

  Més Informació:
  http://www.nove…7555&sliceId=1

  A veure si et funciona.

  També pots consultar el /var/log/messages per veure si et diu que pot passar.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Moltes gràcies, Pablo. Efectivament, aquest fitxer ldap.conf no tenia aquesta línia (tampoc l'altre). En afegir-la s'ha acabat el problema. L'estrany és que això no m'havia passat en instal·lacions anteriors :-(
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.