Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

RESOLT: Imprimir amb una HP ColorLaserjet 2550L  Final

 • Bon dia,

  A l'aula d'infomàtica tenim una HP ColorLaserjet 2550L connectada a un dels 20 ordinadors. Des d'aquest imprimeix (connectada per USB) però des dels altres, tot i trobar la impressora, no hi ha manera de que imprimeixi. S'ho ha mirat el tècnic de T-Systems, s'ho han mirat i remirat remotament des del SAU i no troben el què. Com és possible que amb Linkat 4 no pugui imprimir a una impressora connectada a un altre ordinador? Gràcies

  Salut,

  Ferran
 • Hola Ferran,

  L'ordinador està connectat a una Linkat per USB? Aquesta impressora disposa de port Ethernet, per què no ho feu servir i així tindreu la impressora en xarxa sense dependre de cap ordinador?

  Per configurar feu servir l'aplicació que trobareu al menú Sistema / Maquinari / Impressió. Una vegada obert feu clic a Nou. A la finestra que s'obre seleccioneu Network Printer / AppSocket/HP jetDirect i introduïu la IP de la impressora. Ja veuràs com funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Bona tarda,

  No disposa de port ethernet, va per usb, aquest és el problema, les que tenim per mestres connectades amb xarxa si que es detecten, però aquesta que està a l'aula no.

  Salut,

  Ferran
 • Hola Ferran,


  Entenc que tens tota l'aula en Linkat 4, oi?

  Bé, si l'ordinador té la impressora ben configurada i pots imprimir, només cal dir-li que la comparteixi a tota la xarxa.

  Des del YaST2, ves a: Hardware-> Impressora i accedeixes a l'opció "Comparteix Impressores". Aquí veuràs que la configuració predeterminada és "Denega l'accés remot". L'has de canviar per "Permet l'accés remot" i marques les opcions "Per a ordinadors de la xarxa local" i després marques la casella "Publica les impressores per defecte a la xarxa local"

  Finalment, ves a "Polítiques" (ho trobaràs a la banda esquerra de la finestra) i al lloc on posa: "Especifiqueu la política d'errors", selecciones l'opció "Interromp la tasca, suprimeix-la i continua amb la tasca següent" i també marques la casella "Aplica aquesta política d'errors a totes les configuracions de les impressores locals".

  Un cop configurat això, els ordinadors de l'aula que tenen Linkat 3 o 4 ja veuran aquesta impressora sense necessitat que facis res més. Aquesta configuració t'estalvia haver d'anar ordinador per ordinador configurant la impressora.

  Espero que funcioni la recepta.

  :-)


  Joan de Gracia
 • Bon dia,

  He provat la recepta i no imprimeix. Estava compartida però li faltava lo de les "Polítiques". Si vaig a un altre ordinador on no està connectada la impressora i vaig a maquinari - impressora i la clico surt el següent missatge: "There was a problem connecting to the CUPS server".

  Salut,

  Ferran
 • Hola Ferran,

  Comprova que tinguis el Firewall desactivat a tots els ordinadors, sobretot a l'ordinador on tens la impressora endollada.

  Comprova a l'ordinador on tens la impressora que al Yast / Impressora a l'apartat Polítiques tinguis seleccionat Easy.

  Per la resta cal que sigui com et diu el Joan:

  Comparteix impressora: Permet l'accés remot / Per a ordinadors de la xarxa / Publica les impressores per defecte a la xarxa local. Si vols pots especificar les interfícies fent clic a Afegeix, selecciona la targeta, o les targetes, de xarxa que tens i marca Publica les impressores per defecte mitjançant la interfície de la xarxa següent.

  A veure si ho aconsegueixes.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Bona tarda,

  És una mica desesperant, no és que en sàpiga molt d'informàtica però a còpia d'anar solucionant el mateix tipus de problemes t'acabes sortint, però amb aquest tema i les unitats de xarxa no hi ha maneres, i és un problema que arrosseguem des de fa molt de temps. He provat tot el que hem dieu...
  També he provat de posar les IP concretes i res. Gràcies,

  Ferran
 • Repassa la configuració, fes-ho en una màquina nova per no heretar alguna mala configuració d'abans i torna a fer el procés. No hi ha més secrets.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Bona tarda,

  Aprofitant que he reinstal·lat de nou la linkat4 per un altre problema, he tornat a instal·lar la impressora i l'he configurat tal com dieu però no es veu des de cap altre pc que no sigui al que està connectada directament per usb. Potser és un problema de la mateixa impressora o d'imcompatibilitat amb la linkat.

  Salut,

  Ferran
 • Hola Ferran,

  Jo he fet les proves amb una HP, no crec que sigui problema de la impressora, et passo diferents enllaços que expliquen diferents formes de compartir una impressora per xarxa.

  http://www.kdeb…-opensuse.html
  http://opensuse…baprint_1.html
  http://showmedo…romSeriesID=19
  http://tweakhou…112/samba.html

  A veure si et van millor.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Bon dia,

  Ho he provat tot, simplement, segons m'ha dit un tècnic, hi ha impressores que no disposen de drivers per ser compartides. Gràcies per tot.

  Salut,

  Ferran
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.