Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

LTSP i Linkat 4. Alguns errors.  Final

 • Hola, abans que res vull felicitar l'equip de Linkat perquè l'LTSP a la Linkat 4 ja permet que el jclic als terminals via Firefox funcioni d'entrada!!

  Ara les males notícies:

  He configurat un equip autònom amb Linkat 4 com a servidor LTSP, he fet proves amb un terminal virtual, amb un Pentium IIi (el vídeo del youtube NO s'encallava) i el meu Pentium 4 a 3 GHz com a terminal i han funcionat bé.

  Quan he muntat el servidor a l'aula on havia d'anar, de 8 equips només han funcionat 2 (i és una sala que fa temps que funciona amb Linkat 3).

  Els errors:

  UFS unable to mount root fs on unknown block (Pentium III a 800 MHz)
  Can't assign server IP/name (el servidor actual a 1600 MHz, engegat via xarxa com un terminal més)

  Si penseu que la cosa està una mica "verda" no faré servir Linkat 4, sinó la 3, que ja sé que en aquella sala funciona perfectament.

  Ara mateix estan utilitzen un servidor AMD a 1600 MHz, 2 GB de RAM, 2 targes de xarxa muntades com bond0 a 1gigabit, 1 switch 1 Gbit.

  Amb la Linkat 3, perfecte. Amb la Linkat 4, ha donat aquells errors.

  Vull enllestir el servidor "nou" com abans millor. Si m'ho recomaneu, faré servir la Linkat 3, per no fer esperar als usuaris de l'aula, que esperen el nou "bólido".

  Gràcies

  Joan Padró
 • Hola Joan,

  Revisa que no tinguis un altre servidor DHCP a la xarxa. Aquest error acostuma a ser per això.

  Hem pogut comprovar que la Linkat 4 funciona molt millor que la Linkat 3 amb el LTSP. Potser cal perdre una mica de temps per solucionar l'error, però després notaràs que funciona millor.

  Quines màquines són els clients? Intenta connectar una altra màquina de característiques diferents per veure si tens el mateix problema.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo.

  La mateixa sala amb Linkat 4 dóna errors. La mateixa sala amb Linkat 3 va perfecte.

  Crec que el problema no està en la sala, ja que fallaria amb ambdues versions.

  El router està aïllat des del primer dia (ja fa 4 anys que la sala funciona, primer amb Mandriva, i des de l'estiu passat, amb Linkat 3).

  Vaig engegar amb Linkat 4 i no funcionaven totes les màquines. Vaig tornar a col·locar el servidor "vell", amb Linakt 3, una seda.

  Sí que és veritat que la nova versió anirà millor, però necessito que funcioni tot d'entrada, i quan tingui temps, prepararé una altra màquina amb la Linkat 4 i tornaré a provar-ho a la sala.

  Moltes gràcies

  Joan Padró
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.