Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Instalar windows després de Linkat  Final

 • Hola!

  M'agradaria saber si, després d'instalar Linkat 3.0 en uns ordinadors nous amb 250Gb de disc dur, puc redimensionar la partició de Linkat (mitjançant el gparted o així) per poder crear-ne una de nova on poder instalar Windows i que aparegui al GRUB.

  Sé que l'ideal és instalar Windows abans i després iniciar l'instalador de Linkat 3.0, que ja fa les particions i configura el GRUB correctament per poder triar el sistema operatiu que vols arrencar, però la decisió de dotar els equips amb els dos sistemes operatius a sigut posterior. I voldriem estalviar-nos l'haver de tornar a instalar i configurar el Linkat 3.0, ja que l'hem personalitzat bastant a totes les màquines.

  Gràcies!!!

  Aleix Vidal i Gaya
  LLIBERTAT!
 • Si que es pot, però el problema és que el Windows es carrega el Grub i no configura l'arrencada de la Linkat ni cap Linux.

  Hauràs de seguir aquesta guia per restaurar el Grub i afegir la entrada del Windows després.
  http://www.xtec…grub/index.htm

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Ok. Moltes gràcies!

  Aleix Vidal i Gaya
  LLIBERTAT!
 • A veure, per fi he tingut temps per posar-me a provar això d'instalar windows després de linkat, i fer un sistema dual.

  M'he trobat un altre problema. M'explico:

  Vaig baixar el Gparted live-cd i l'he arrencat. He reduit la mida de la partició ext3 de linkat i amb l'espai sobrant he creat una ntfs per a windows xp i una altra fat32 per a dades.

  Amb el CD de win xp he arrencat la instalació de windows però a la primera reiniciada m'ha dit que no trobava un arxiu i q no pot arrencar windows.

  Em temo que el problema rau en què windows ha de trobar-se a la primera partició física del disc dur (he recordat alguna cosa així, si més no, em sona de fa uns any q anava així). He pensat que potser podia moure les particions swap i ext3 cap al final del disc dur, però el gparted m'ha avisat que, a part de tardar molt, podria carregar-me el sistema operatiu que hi ha i que podria no arrencar.

  Hi ha alguna altra solució pel tema? De moment he tornat a activar la partició ext3 com a "boot" des del gparted i ara torna a arrencar la Linkat a través de grub, però m'interessaria afegir-hi windows xp i després restaurar el GRUB, com deies.

  Aleix Vidal i Gaya
  LLIBERTAT!
 • Hola Aleix,

  El procediment habitual per tindre una instal·lació dual és instal·lar el Windows a la primera partició, fer una partició estesa i després instal·lar la Linkat.

  Has fet una partició estesa per instal·lar el Windows?
  Pensa que has de configurar el fitxer fstab de la Linkat per afegir la línia del Windows.

  Si ho fas com es recomana, tot surt a la primera.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Sí sí! Si ja ho sé que el millor és instal·lar Windows i posteriorment fer la instal·lació de Linkat, que ja organitza particions i tal. Però la qüestió d'aquest fil era la possibilitat d'instal·lar Windows després de tenir ja la Linkat instal·lada. I com que comentaves que l'únic problema era restaurar el GRUB per tenir arrencada dual, doncs vaig provar-ho, reduint la partició ext3 de Linkat i amb l'espai sobrant creant partició NTFS per Windows XP.

  La qüestió és que un cop fet tot això, la instal·lació del windows es queda en el primer reïnici, quan diu que falta un arxiu de windows. Això em va fer pensar que potser Windows necessita ser a la primera partició del disc dur, i com que en aquest cas no hi era, potser aquest és el motiu pel qual no arrenqui el windows per fer-se la instal·lació després de volcar les dades del CD.

  Si em confirmeu que un sistema dual (Linkat/Windows) NOMÉS pot existir amb Windows a la PRIMERA partició del disc, ja no insisteixo més i ja miraria de tornar-ho a instalar tot de zero començant pel Windows i, aprofitant, en aquest cas, per instal·lar Linkat 4.

  Gràcies!

  Aleix Vidal i Gaya
  LLIBERTAT!
 • Hola,

  Vaig a fer proves i et contesto. Quina versió de Windows fas servir?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Windows XP SP3

  Aleix Vidal i Gaya
  LLIBERTAT!
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.