Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

L'evolució de l'Ltsp  Final

 • Fa dos cursos vam muntar a l'escola un racó d'Ltsp amb la linkat 2 i la seva versió 4.2, l funcionament era bo i això va engrescar una bona part del claustre a caminar cap a la linkat, el curs passat i veient els avantatges que suposava la linkat 3 respecte a la 2, vam canviar la 2 per la 3 tot mantenint la versió 4.2 d'Ltsp, aquí vam perdre el so, amb l'ajut del tècnic d'in situ vam fer efectiu que tots el terminals poguessin comptar com a mínim amb 128MB de ram per poder instal·lar la versió 5.0 d'Ltsp, aquí vam recuperar el so però la lentitud amb la que treballen els terminals és bastant decepcionant. No sé que m'aconselleu tenim dos racons un de 7 i un altre de 5 terminals, el de 5 és per infantil i necessitem que funcioni el so, hem de tornar a instal·lar la linkat 2 per fer anar el paquet d'LTsp 4.2 amb so? i en aquest cas on puc trobar aquest paquet de la versió 4.2?, ja que el tutorial on venia explicat no el trobo.
 • Hola,

  Primer de tot m'hauries de dir de quin tipus són aquests terminals que estàs reutilitzant (són els ordinadors de La Caixa que va repartir el Departament fa temps?). Els ordinadors funcionen lentament quan reprodueixes àudio o un vídeo del Youtube? El servidor de terminals té una ethernet a 1 Gb?

  Totes aquestes preguntes em serviran per diagnosticar un xic el problema que estàs tenint amb la reutilització dels terminals lleugers.

  Bé, prova aquesta configuració per al servidor de terrminals (el fitxer el trobaràs a: /srv/tftpboot/KIWI


  COMPTE: Hauràs de canviar la IP 192.168.10.1 per la IP del teu servidor de terminals !!!!!

  SUGGERIMENT: Fes una còpia del contingut original del teu fitxer de configuració lts.conf

  ------------------------ FITXER lts.conf ------------------------

  [default]
  LDM_SERVER = 192.168.10.1
  CONFIGURE_X = true
  SERVER=192.168.10.1
  SCREEN_07 = ldm
  LOCAL_APPS = false
  LDM_NOMAD = false
  CONFIGURE_X_COMMAND = /usr/share/ltsp/configure-x.sh
  LDM_LANGUAGE = ca_ES.UTF8
  XkbLayout = es
  XkbModel = pc105
  X_ZAxisMapping = 4 5
  X_MOUSE_PROTOCOL = AUTO
  X_MOUSE_BUTTONS = 5
  VOLUME = 90
  PCM_VOLUME = 90
  FRONT_VOLUME = 90
  MIC_VOLUME = 90
  CD_VOLUME = 90
  HEADPHONE_VOLUME = 90
  XSERVER = auto
  SOUND = TRUE
  LOCALDEV = TRUE
  LDM_DIRECTX = TRUE
 • Hola Joan
  El problema és que aquest pocés s'ha realitzat amb les mateixes màquines i els mateixos elements, el servidor té els 2 ethernet d'1Gb, i les màquines són variades, des de les màquines que va donar la Caixa, fins d'altres que teníme ací, però vaja, aquestes màquines han anat passant aquesta evolució, des d'un comportament bo amb linkat2 i ltsp 4.2 fins al de ara que realment és lent i hi ha màquines que no poden, on simplement moure el ratolí ja dóna dificultats, i era una màquina que abans tenia un bon comportament.
  El fitxer lts.conf és el mateix, de fet jo me'l baixo del download-linkat/...
  Per cert, el firefox, en ltsp la versió 3.6 encara dóna problemes de so amb el jclic? o és pot actualitzar sense problemes?
  Joan  editat per: jmarti33, 02/Febrer/2011 - 11:01
 • Hola,


  Si els ordinadors que van lents són els de La Caixa hauràs de muntar el LTSP que vindrà amb la Linkat 4. Hem detectat algun problema entre el sistema de so pulseaudio i la placa d'àudio que porten les màquines de La Caixa.

  D'altra banda podries mirar de fer el següent tot i que no trigarà gaire a fer-se públic a través d'una actualització:

  1 - Comprova si el fitxer /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java té més de 3.000 bytes (amb un ls -la ho podràs veure)

  2 - Reanomena el fitxer /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java a /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java.bin

  (pots fer-ho amb la instrucció:

  mv /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java.bin


  3 - Crea un fitxer /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java amb aquest contingut:  #!/bin/bash
  if [ -x /usr/bin/padsp ]; then
  padsp -n Java -m Java-stream /usr/lib/jvm/jre/bin/java.bin "$@"
  else
  /usr/lib/jvm/jre/bin/java.bin "$@"
  fi

  4 - Dóna drets d'execució al fitxer /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java

  chmod a+x /usr/lib/jvm/java-1.6.0-sun-1.6.0/jre/bin/java  I finalment, comprova que no tens cap fitxer "firefox" al directori /usr/local/bin. Si hi és, serà un enllaç simbòlic i si no hi és no pateixis.


  Ja et dic, aquesta modificació ja vindrà de sèrie i et permetrà fer servir el nou firefox en un entorn ltsp.  Ànims :-)  Joan de Gracia
 • Hola, com que els ordinadors que tinc com a terminals són diversos, he optat per tornar a instal·lar en el racó de C Superior l'ltsp 4.2 i la veritat és que funciona perfecte, només que no tenim so. Aquest requisit és fonamental pel racó d'infantil, que funciona força més lent amb terminals similars i l'ltsp 5.0, però tenen so. És possible tenir so a l'ltsp 4.2 amb linkat 3?
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.