Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

LTSP a infantil  Final

  • Hola, m'agradaria saber si algú te utilitza ltsp (linkat) a educació infantil.
    Les mestres em comenten la dificultat que els nens piquin el nom d'usuari.
    Penso que no és possible l'entrada automàtica.
    Aviam si algú l'ha solucionat d'alguna manera, o si els nens s'han acostumat a fer-ho.

    Gràcies


    PD.: Una pregunta, el tuxpaint, on desa els dibuixos?



    editat per: fcasado, 10/Novembre/2010 - 10:36

    Xavier Casado
  • Hola Xavier,

    En aquest missatge es parla del tema:
    http://linkat.x…opic&topic=851

    El Tuxpaint desa els dibuixos al /home de cada usuari, més concretament a /home/USUARI/.tuxpaint/saved.

    No el veus perquè es troba a un directori ocult. Tots els fitxers que comencen per un punt (.) són fitxers ocults. Per veure'l cal activar al Navegador de fitxers l'opció Mostra els fitxers ocults des del seu menú Visualitza.

    Salut.

    Projecte Linkat
  • Nosaltres també tenim un servidor de terminals a Infantil. Vam trobar algunes aventatges quan intetes generar sessions amb el gcompris. Ho explico en aquest altre post:
    http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=2072
    No obstant, si és la mestra qui inicia la sessió, es pot crear un usuari per grup-classe i no fa falta complicar-se massa...

    Pau
  • Hola Xavier,


    Es pot fer que els terminals lleugers entrin directament amb un usuari (en aquest cas l'usuari infantil). En cas que s'hagi de fer servir el perfil de primària, llavors el/la mestre/a pot tancar la sessió i fer que l'alumne iniciï la sessió amb l'usuari "primaria" corresponent.


    Joan de Gracia
  • Hola, perdoneu però no l'acabo d'entendre.
    Quan arrena l'ordinador pot entrar directament a "infantil1"- "infantil2", etc.? sense teclejar res.

    Quote

    No obstant, si és la mestra qui inicia la sessió, es pot crear un usuari per grup-classe i no fa falta complicar-se massa...


    Pensava que cada terminal havia de tenir un usuari diferent, i tampoc no solucionaria el problema ja que la dificultat és que els petits no saben teclejar el nom d'usuari i la senyo l'hauria de fer a tots els ordinadors.

    Una pregunta Pau, fa tems vas escriure un post on expliques que tens 100 terminals amb tres servidors (33 per servidor). On està el "truco"?

    http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=1310

    El cas es que acabem de muntar un servidor de terminals, últim model del departament, amb els ordinadors de la caixa (PIII amb 320 de RAM). He començat amb 11 terminals i el sistema va molt, molt lent, fins el punt que segons amb quines aplicacions no es pot treballar.
    He fet:
    Edu365 /el món per un forat
    Activitats jclic
    video youtube
    Tuxpaint (una idea desafortunada col·locar els dibuixos a una carpeta amagada)
    Openoffice

    Xavier Casado
  • Hola Xavier,

    Cada terminal ha de tenir un usuari diferent.

    D'altra banda hem de diagnosticar què està passant en el muntatge que tens.

    El món per un forat i Youtube és normal que vagin lents. En el cas del Youtube, aquest és un gran consumidor d'ample de banda (Internet) i després, quan el servidor de terminals descomprimeix el vídeo flash, llavors es poden assolir puntes de 70-80 Mbps. En aquest cas, nosaltres hem fet proves i com a molt es poden posar 4-5 terminals veient vídeos del youtube i amb una velocitat lenta. El món per un forat també és flash. En aquest cas hem de veure si la lentitud és deguda a l'ample de banda també.

    Les aplicacions Java, com ara JClic consumeixen recursos de memòria RAM. Ara bé, amb 4 nuclis i 8 Gb de RAM per a uns 10-20 terminals no hauries de tenir gaire problemes. Un cop més hem de diagnosticar què passa mesurant consum de CPU., memòria i ample de banda de la xarxa local.

    Amb l'openoffice no hauries de tenir problemes.

    Hi ha una cosa, i m'imagino que és la diferència que hi ha entre els servidors d'en Pau i el servidor que tens del catàleg i és que el servidor del catàleg fa ús de la compressió de dades a través del servei SSH. Això vol dir que fem treballar més el terminal lleuger i si aquest no és prou potent és possible que el notis lent. Aquest funcionament es pot adaptar a cada terminal i en cas que el terminal no sigui potent, es pot deshabilitar.

    Ja et dic, i tenint en compte que la connexió es fa a través d'un switch a 1 Gbps i que el servidor és potent, crec més aviat que estem veient l'efecte dels terminals que estem reutilitzant.


    Joan de Gracia
  • Hola, com et comentava estic bastant decepcionat.

    Després de mirar post tan elocuents com el d'en Pau i d'altres.
    També li vaig comentar al coordinador territorial de Tecnocom i em va dir el mateix que per 24 terminals anava sobrat.
    En fi que si amb 11 no puc treballar amb aplicacions normals, doncs ja veus el plan.
    Sobre els terminals, doncs dir que tal com estan amb windows van lents, però millor que amb ltsp.

    Sobre la entrada dels nens d'infantil, tampoc se que dir a les mestres.

    Xavier Casado
  • Hola Xavier,
    Nosaltres tenim una aula amb 13 terminals que són ordinadors de la caixa i van molt bé, però estan funcionant amb la ltsp 4.2 (són els del vídeo del post). No sé el seu comportament amb ltsp 5 (si tinc una estoneta t'ho miro). Ara, això si, hem de se conscients que un terminal no és un ordinador. El gran avantatge penso dels ltsp és el reciclatge (l'estalvi de diners és brutal!). Respecte al Youtube i el jclic, és el que et comenta el Joan. Nosaltres ja som conscients que no podem posar-nos a veure tots vídeos del Youtube (però ni des dels terminals ni des dels ordinadors, malgrat tenir 2 adsls i un proxy). Però amb altres aplicacions com l'openoffice i la navegació per internet el seu rendiment és òptim. Actualment ja tenim 6 servidors i uns 200 terminals.

    Pau
  • Hola, com dic no és el que esperava.
    A tots els articles i posts s'elogia que va molt bé i queda clar que amb 8 mb de ram al servidor pots tenir 25 terminals (i més). Fins i tot el problemes de lentitud es deia que millorava amb el swich de 1gb.
    Pel que expliques el muntatge és valid per navegar per internet, mirar el correu, documents de text, i alguna cosa més. Clar, a infantil i primària s'utilitzen molts programes amb flash i jclic, dibuix, etc. Únicament el Joan em va avisar que amb el jclic amb tans ordinadors podria haver problemes (ja havíem fet la comanda al catàleg).
    Referent als vídeos, els vaig descarregar prèviament al proxi. Ara he investigat i sembla que el proxi no funciona bé.

    Xavier Casado
  • Hola Xavier, això que comentes d'aquest servidor és molt estrany.

    Si el fas servir com un ordinador autònom, sense que hi connectis cap terminal, vola?

    Si no va fi, si no vola tot sol, hi ha algun problema a la màquina, no a l'LTSP.

    L'OpenOffice Writer s'hauria d'obrir en menys de 10 segons, el GIMP en uns 7 segons.

    Són aquestes les xifres que et trobes en aquest servidor?

    Salut

    Joan Padró
  • Hola, el servidor va com la seda. Obro un altre post amb les observacions que vaig fent.

    Xavier Casado
  • Hola Xavier, jo començaria amb un sol terminal i un cable de xarxa creuat, entre el servidor i el terminal, encara que sigui un portàtil que puguis engegar per xarxa (modifcant el BIOS), sense switch, ni Internet.

    Prova el JClic, en local, per exemple i l'OpenOffice, el GIMP, obrir més d'un vídeo en local, primer amb el Totem, sense tancar-lo, l'obres amb el VLC i amb el Kaffeine, per donar canya al servidor 3 vídeos en marxa i al cable creuat, a veure on s'encalla... i sense rebre "problemes externs" al servidor (xarxa, switch...)

    Joan Padró
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.