Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Crear Imatge del Sistema amb Linkat 3 i Windows 7  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • Hola, sóc el pare d'una alumna que enguany a començat amb el programa 1x1, disculpeu si aquest no és el forum adequat per la meva consulta.

  Tenim un Toshiba 250 amb Linkat 3 i Windows 7 professional preinstal·lats i treballem amb el windows. El sistema disposa d'una utilitat per a restaurar-se tal i com es va estrenar però voldria anar fent imatges del sistema tal com el anem configurant en previsió d'un possible desastre.

  Al PC de casa faig servir el Norton Ghost i en dos o tres DVDs puc crear una imatge de la partició del sistema i recuperar-la amb molta facilitat. Ara amb el portàtil estic fent servir el Acronis True Image però no estic molt segur de quines particions he d'incloure i la imatge ocupa molts giges. Tampoc estic molt segur de que realment funcioni i es clar, no em puc permetre fer gaires probes.

  Voldria saber si hi ha un programa per Linux que ho faci d'una forma senzilla, quines particions hauria d'incloure i qualsevol informació que em pugui ser d'utilitat pel meu propòsit.

  Una altre coseta, algú em pot explicar quina utilitat té el compte d'usuari "Argos"?

  Moltes gràcies!
 • Hola,
  jo a l'escola utilitzo el clonezilla. Amb ell no tinc problemes en clonar màquines amb sistema dual.
  Es pot baixar des d'aquí: http://clonezilla.org/download/sourceforge/ i aquí hi ha un bon manual: http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Clonezilla

  L'usuari "argo" és idèntic a l'usuari "alumne", crec.

  eloi
 • Hola Eloi, vaig a provar-ho, només una cosa, saps si he incloure totes les particions a la imatge? Ah! una altre cosa, així puc esborrar l'usuari Argo, no?

  Moltes gràcies!
 • Hola,

  Tal i com indica l'Eloi, a la wikilinkat tenim informació recollida sobre el Clonezilla.

  Així doncs a:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Clonaci%C3%B3_amb_Clonezilla
  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Clonezilla


  tens força informació referent al Clonezilla.

  En concret, i si utilitzes un dispositiu USB per desar la còpia, et recomano el capítol del llibre: Sistemas Operativos Monopuesto que molt amablement han alliberat els seus autors: Xavier Cardona i Anna Ferrer:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Manuals/Clonezilla/Clonezilla.pdf


  :-)  Joan de Gracia
 • Hola Joan i Eloi, gràcies pel vostre interès.

  Voldria fer servir els vostres manuals però primer necessito aconseguir córrer Clonezilla des d'un USB, després de trencar-me les banyes una bona estona seguint els passos indicats aquí http://regoluna.com/clonezilla_aspire_one per fer arrancable una unitat USB i fent servir el syslinux 3.86 (l'ultima versió 4.02 no funcionava), arranca però es queda en una pantalla inicial amb aquest text:

  Loading perating system
  ************************************************
  Syslinux 3.86 2010-04-01 EBIOS Copyright...
  Clonezilla, the Opensource Clone system
  NCHC Free software labs, Taiwan
  Clonezilla.org, clonezilla.nchc.org.tw
  THIS SOFTWARE COMES WITH ABSOLUTELY
  NO WARRANTY! USE AT YOUR OWN RISK!
  ************************************************
  - (prompt parpajedant)

  Ho he provat amb totes les combinacions possibles, les versions estables de Clonezilla para Debian i para Ubuntu (versions i486 i i686), tant en el Toshiba com en d'altres PCs amb el mateix frustrant resultat. Alguna suggerència? Es podria arrancar des del mateix DD extern amb format NTFS on pretenc guardar la imatge del sistema?

  Salutacions ;-)  editat per: pepusssss, 13/Octubre/2010 - 09:28
 • Hola,

  :-)


  Ara generaré una imatge en USB de la darrera versió estable del clonezilla i tan bon punt la tingui et passo la URL de descàrrega.

  La forma de restauració serà a través de la comanda "dd" (ja t'ho explicaré en el proper post)

  :-)


  Joan de Gracia
 • Hola,


  Tens a:

  ftp://download-linkat.xtec.cat/d83/Clonezilla_USB/Clonezilla_Live_USB_Empty.img.bz2

  la imatge del Clonezilla Live en format USB. És important que comprovis la suma md5 d'aquest fitxer i que trobaràs a:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Clonezilla_USB/suma_md5.txt


  Si segueixes les instruccions que trobaràs a:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Clonezilla_USB/Llegeix-me.txt


  aconseguiràs generar un PenDrive amb el Clonezilla Live. De fet, i fent 5 cèntims, es tracta de tornar a regenerar la imatge del pendrive fent servir la instrucció: dd


  Tingues en compte que et farà falta un pendrive d'1 Gb i que el procés de restauració és destructiu en el sentit que perdràs les dades que puguis tenir en el pendrive. Clonezilla ocupa uns 125-130 Mb i el fet que la imatge ocupi, un cop restaurada, 1 Gb és perquè l'he generat amb un pendrive de 1 Gb de capacitat.

  Bé, ja em diràs com t'ha anat :-)  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  Precisament estava intentant-ho amb un pen de 1Gb així que m'ha vingut al pèl ;-) Com no podia ser d'una altra manera la teva imatge ha sigut un èxit total i he pogut arrencar Clonezilla sense problemes.

  He provat a fer la imatge del disc dur però alguna cosa ha fallat i encara que aparentment tot a anat bé, ho ha fet massa ràpid (pocs minuts) i el disc dur extern on s'havia de guardar a quedat sense format, menys mal que estava buit. Quan tingui un altra moment ho tornaré a intentar i comento.

  Un parell de coses, saps quin algoritme de compressió puc fer servir perquè el tamany de la imatge sigui mínim i la realitzi en un temps raonable? és factible fer una partició FAT32 d'1 Gb al mateix disc on guardaré les imatges? quin tamany exacte en Mb hauria de tindre?

  Moltísimes gràcies!!  editat per: pepusssss, 14/Octubre/2010 - 01:09
 • Hola, m'agradaria saber també si hauria algun problema de arranque si restauro una imatge només de la partició de windows.

  Salutacions!
 • Hola,

  Si vols desar les imatges en un disc dur o un dispositiu usb amb FAT32 hauràs de dividir les imatges a una mida de 2 Gb (hi ha una opció a l'hora de fer les imatges que la pots marcar). A partir d'aquí, l'algoritme de compressió farà que la mida sigui més gran o petita a canvi de menys o més temps de computació.

  La pregunta que fas en relació a la mida, amb 1 Gb no tindràs prou. Només la partició de Linkat ocupa uns 4 Gb. D'altra banda tens un inconvenient afegit i és que l'USB d'arrencada i el dispositiu USB on desaràs les imatges no poden ser el mateix.


  No hauries de tenir cap problema a l'hora de restaurar només una partició del disc, ja sigui windows o Linkat. De fet el sistema de restauració que porta el NB250 és un clonezilla i permet precisament fer això, restaurar les particions de forma independent o bé tot el disc dur sencer.

  Si em permets un suggeriment: fes un clonezilla de TOT el disc dur (amb partició de restauració inclosa) i a partir d'aquí tens la seguretat de poder fer tantes proves com vulguis sense risc.

  :-)  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  La idea era fer una partició d'1 GB en fat32 y la resta en NFTS per arrencar des de el mateix dir dur en el que guardaria les imatges però ja veig que no és possible.

  Intentaré fer com em dius una primera imatge de seguretat de tot el disc dur i després només de la partició de windows que és amb la que treballem i és la que vull tindre actualtzada. Allò de fer probes amb l'eina de treball de la meva filla em fa una mica d'angúnia, per si després hi ha problemes amb l'arranque.

  Bon cap de setmana!
 • Hola Joan,

  Ja he aconseguit fer la imatge tant del disc com de la partició de windows amb les opcions per defecte i m'ha sorprès el poc que ocupen les imatges en comparació amb l'Acronis True Image, així que he decidit fer-ho servir també amb el PC de casa. ÈXIT TOTAL!! Moltes gràcies per la ajuda ;-)

  Només voldria demanar-te un últim favor, tens documentació o un enllaç que expliqui com fer un pendrive arrancable amb el Clonezilla encara que sigui en anglès? Potser a més gent podria interessar-li.

  Salutacions!  editat per: pepusssss, 15/Octubre/2010 - 21:00
 • Hola de nou,


  Veig que ens hem animat amb el tema Clonezilla. De fet a la mateixa pàgina web de Clonezilla hi ha les instruccions sobre com generar un USB.

  Les trobaràs a:

  http://clonezilla.org/clonezilla-live/liveusb.php


  :-)


  Joan
 • Hola

  Soc Carlos García de l'Institut Bellvitge. Perdoneu si no és aquest el lloc per fer la consulta, però estic una mica desesperat. Acaben d'arribar el Toshiba nb250 al nostre institut. Funicionen, però a l'arrancar no té la opció Restaurar sistema. He entrat a linkat i he anat a Sistema > Yast > System > Gestor d'arrancada i només es veuen les opcions Windows 7 i Linkat 3.0 Sabeu si hi al alguna cosa que s'han oblidat fer amb la maqueta o hi ha alguna cosa que m'estic perdent?

  Gràcies per avançat i si la consulta la he d'adreçar a un altre lloc us agrairia molt que m'orientesiu una mica

  Carlos
 • Hola,

  En efecte. Aquest és el nou màster dels NB250 i tenen el menú de restauració amagat. Per poder entrar has de prémer la "p" i introduir el password.

  La contrasenya que has d'introduir és aquesta:

  3141592
  Joan de Gracia

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.