Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Configuració Trivial freezer | RESOLT |  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • Hola a tothom.
  A la biblioteca de l'institut hem muntat un servidor de terminals lleugeres, i fins ara ens està funcionant bastant bé, però com que tenim el problema que ens modifiquen les configuracions de escriptori hem volgut congelar-los.
  Hem instal.lat el trivial Freezer tal com diu la Wiki, i per poder personalitzar la congelació hem creat uns perfils, el meu dubte és a on es troba el directori o arxiu a on es guarda les configuracions de fons de pantalla, per poder crear un filtre dins la regla i que ens el congeli.
  Amb els perfils que hi ha configurats per defecte tenim el problema que s'ens desconfigura el programari instal.lat amb el wine, és per això que volem crear un perfil personalitzat.

  Moles gràcies.  editat per: eugeni_22, 01/Juny/2010 - 23:51
 • Hola Eugeni,

  La imatge de fons es configura des d'aquest fitxer, on <usuari> és el nom del teu usuari:
  /home/<usuari>/.gconf/desktop/gnome/background/%gconf.xml

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, gràcies per contestar tan ràpid.
  Aquest tarda he provat de congelar l'arxiu que em comentes, i no em funciona.
  Suposo que no ho estic fent bé.
  Per congelar utilitzo un perfil nou que he creat jo, li indico el filtre i l'acció que vull que s'apliqui i quan desprès congelo l'usuari, no hem marca cap error, hem diu que s'ha congelat sense errors.
  Però quan reinicio la màquina, els canvis no es restauren.
  A veure si em pots guiar una mica.
  El que no tinc clar és si amb configuracions de usuaris locals, sense LDAP (és com tenim configurat el nostre servidor) puc relitzar congelacions individuals i personalitzades, o haig de agafar la primera opció.
  No ser si m'he explicat prou clar.
  Bé res més, porto bastantes hores barellant-me amb aquest tema, i no acabo de trobar-li sol.lució, per internet no hi ha gaire informació de com congelar equips en plataformes Linux.

  Per cert et volia penjar unes captures de pantalla, però no he pogut adjuntar la imatge. Hi ha alguna manera de fer-ho?

  A reveure i gràcies per tot.

  Eugeni.  editat per: eugeni_22, 02/Juny/2010 - 23:27
 • Hola Eugeni,

  En el cas de LTSP, cal que la restauració la facis en el moment d'arrencar la màquina ja que els terminals lleugers no fan servir el gestor gdm.

  Mira si el fitxer /etc/init.d/boot.local


  té permisos d'execució. En cas que no, com a usuari root, executa:

  cd /etc/init.d/
  chmod u+x boot.local


  I ho proves

  :-)


  Joan de Gracia
 • Hola a tothom, moltes gràcies per la vostra ajuda, al fons de pantalla ja hem aconseguit congelar-lo,ara volem afinar una mica més el procès, tenim el problema de les icones d'escriptori (posició, i les noves icones no és borren quan és restaura la congelació), i els menus Aplicacions, Llocs i Sistema ( les modificacions fetes queden igual).
  És molt complicat fer raquestes congelacions?
  Si em poguesiu orientar quin és l'arxiu de configuració de les icones del escriptori, provaria de afegir-lo a la Regla que estic creant, a veure que tal funciona.

  Moltes gràcies per la paciència, i fins aviat.

  Eugeni.  editat per: eugeni_22, 03/Juny/2010 - 15:56
 • Hola Pablo, segueixo amb el dubte de com congelar icones escriptori i menus Aplicacions, Llocs i Sistema, a veure si em pots orientar una mica que vaig molt perdut.

  Moltes gràcies i ha reveure.

  Eugeni.  editat per: eugeni_22, 07/Juny/2010 - 10:04
 • Hola Eugeni,

  L'error més comú és fer la congelació d'un usuari mentre aquest usuari s'està fent servir, es recomana fer els canvis a l'usuari, tancar sessió, iniciar sessió amb el root i arrencar el tfreezer.

  Anem a veure tots els passos a seguir:

  - Fes els canvis que vulguis a l'usuari que vols congelar (fons d'escriptori, en
  trades al menú, etc...)
  - Tanca la sessió de l'usuari.
  - Autenticat com a root
  - Obre el Trivial Freezer i fes clic a Avançat
  - Marca Congela per usuari i selecciona l'usuari que vols congelar.
  - Fes clic a sobre de Descongelat total, s'obrirà un desplegable i cal se
  leccionar Configuració congelada
  - Fes clic al botó Aplica que hi ha sota de tot.
  - Hauria de dir que tot és correcte i ja es pot tancar el programa.
  - Comprova que ho faci.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, he seguit les teves indicacions, i ha funcionat tot molt bé, la unica cosa que segueix sense congelar-se sòn les carpetes i arxius nous creats a l'escriptori. Després de reiniciar o parar la màquina no les elimina, les ordena però no les borra.
  Què creus que pot ser? Seria interessant poder aconseguir una congelació total de l'escriptori, és possible sol.lucionar aquest problema.

  Moltes gràcies per tot i ha reveure.

  Eugeni  editat per: eugeni_22, 10/Juny/2010 - 00:43
 • Hola Eugeni,

  Quan congeles un usuari totalment cal seleccionar Congelat total, l'opció Configuració congelada només congela l'aparença. Ja has marcat aquesta opció i segueix sense funcionar?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo, estava fent la opció Configuració congelada, ja he provat l'altre opció i efectivament funciona perfectament m'ha congelat tot l'equip, inclús la pàgina inicial del navegador.
  Moltes gràcies per la paciència i fins una altre.

  Eugeni.
 • Jo tinc un problema similar però he seguit les passes d'aquí, he fet els canvis sobre els errors que estava comentent i segueix sense congelar-me els usuaris.
  Acaben de portar un servidor amb el kiwi-ltsp i 9 clients "tontos". S'autentiquen correctament i pel que veig sembla que no hi ha servidor LDAP ja que els usuaris em surten al YAST --> Usuaris i Grups i si intento entrar a la configuració LDAP amb la contrassenya de root em diu "no es pot establir connexió amb servidor LDAP".
  He creat un grup amb tots els usuaris "secundariaX" i amb el Trivial Freezer 0.9.7, a la pestanya AVANÇAT i amb mode de restauració per REINICI (ja que he llegit que no s'utilitza el gdm i que ha d'estar així), vaig a congelació per grups selecciono el grup que he creat, i quan selecciono "congelació total" a sota va congelant usuari per usuari.
  Doncs bé, entro a la sessió (n'havia sortit mentre es congelava) faig canvis (crear arxius, canviar el fons...) renicio, faig canvis i és com si no estigués congelat.
  Us envio una captura de la configuració per si pot servir d'ajuda.
  http://img163.imageshack.us/img163/5284/tfreezejpg.jpg

  Salut!
 • Hola,

  Selecciona a Mode de restauració GDM, en cap moment estàs reiniciant el servidor que és qui fa la feina de congelar.

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Bon dia,
  he provat amb la restauració GDM, he congelat amb els equips terminals amb sessió tancada, he reiniciat tant el servidor com els clients (havent congelat amb restauració GDM el grup d'usuaris secundaria) i quan arrenco i creo carpetes, si torno a reiniciar m'apareixen, quan en principi hauria d'estar congelat.
  Em falta algun pas? Quines proves puc fer per saber què està fallant????

  Gràcies!
  salut
 • Hola,

  Ho sento, en el cas de l'LTSP l'opció GDM no funciona perquè no es fa servir. cal reiniciar el servidor i per tant seleccionar l'opció de reiniciar per congelar els usuaris.

  Un problema que hem trobat és que els usuaris han d'haver iniciat sessió almenys una vegada al sistema per tal de poder congelar el seu escriptori. Si s'intenta congelar un usuari que mai ha iniciat sessió, apareixeran icones que no volem.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • pablo.vigo

  Hola,

  Ho sento, en el cas de l'LTSP l'opció GDM no funciona perquè no es fa servir. cal reiniciar el servidor i per tant seleccionar l'opció de reiniciar per congelar els usuaris.

  Un problema que hem trobat és que els usuaris han d'haver iniciat sessió almenys una vegada al sistema per tal de poder congelar el seu escriptori. Si s'intenta congelar un usuari que mai ha iniciat sessió, apareixeran icones que no volem.

  Salut.


  Moltes gràcies per respondre tan de pressa! Ara provaré amb l'opció de reinici i reiniciaré el servidor.
  Llavors obriré sessió (tots els usuaris que ens interessen ja s'han loguejat algun cop), faré canvis, reiniciaré el servidor i voré si s'ha restaurat.

  Salut i fins ara!

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.