Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

problemes amb el kdenlive  Final

 • Hola,
  Vaig instal·lar tots els paquets inclosos al instal·lador de còdecs multimèdia i programari addicional, i vaig tenir la grata sorpresa de que hi havia una nova versió del kdenlive i un paquet de llengua que inclou la traducció del programa al català. Vaig estar treballant a l'escola des de gnome amb una gran estabilitat (no es va penjar en cap moment). Vàrem fer unes captures d'unes explicacions dels nens-es a la pissarra digital fetes amb el recordMyDesktop. Fins aquí tot bé. Aquest últim programa fa les captures en format ogv, i no he trobat la manera de canviar-ho. El kdenlive no el vídeo en aquest format (si el so). Vaig transformar el vídeo en format avi des de la consola amb la comanda mencoder. Fins aquí, més o menys correcte (als meus companys la consola els espanta!), però després a casa, vaig actualitzar el kadenlive, i la meva desagradable sorpresa és que ha deixat de funcionar la captura mitjançant firewire. Fa l'intent, però de seguida es desconnecta. He hagut de fer la captura amb el kino, per a poder editar després amb el kdenlive. Algú s'ha trobat amb aquest problema? Com puc solucionar-lo?

  Pau
 • He estat buscant per el servei d'errades del Kdenlive però no he trobat cap informe respecte a problemes amb el connector FireWire.

  Podries donar mes informació respecte al teu problema (d'on has baixat la nova versió del programa, quin error exacte et dona al capturar vídeo, si el fitxer /var/log/messages diu alguna cosa al respecte, etc.)?
 • La nova versió l'he baixada fent servir l'script que hi ha a la wikilinkat. Els missatges diuen el següent:

  Quote

  Feb 15 19:43:24 linux-uxi6 kernel: ieee1394: Current remote IRM is not 1394a-2000 compliant, resetting...
  Feb 15 19:43:24 linux-uxi6 kernel: ieee1394: Node added: ID:BUS[0-00:1023] GUID[0800460102ffb839]
  Feb 15 19:43:24 linux-uxi6 kernel: ieee1394: Node changed: 0-00:1023 -> 0-01:1023
  Feb 15 19:43:24 linux-uxi6 kernel: ieee1394: raw1394: /dev/raw1394 device initialized
  Feb 15 19:43:24 linux-uxi6 kernel: NOTE: The dv1394 driver is unsupported and may be removed in a future Linux release. Use raw1394 instead.

  Quan intento connectar el programa amb la càmera, dóna el missatge d'inicialitzant, connecta la càmera, es veu algun fotograma, i llavors s'atura la càmera i dóna el missatge de no connectat.

  Gràcies,

  Pau
 • Podríem començar per el missatge que et dona del driver del firewire. Sense tenir connectada la càmera treu aquest driver, com a root fes:

  rmmod dv1394

  I carrega el nou controlador:

  modprobe raw1394

  Ara prova si funciona bé la càmera amb el kdenlive.
 • Hola David,
  No m'ha funcionat. La veritat és que he tornat a descarregar el programa en un altre ordinador de l'escola, amb el mateix resultat: quan intento capturar, es desconnecta la càmera. El curiós és que amb el Kino funciona perfectament. Suposo que és un problema del kdenlive, però no té opcions de configuració per enlloc. Per ara la solució és capturar amb el Kino i editar amb Kdenlive... L'opció és una mica "cutre". Ningú més s'ha trobat amb aquest problema?
  Gràcies,

  Pau
 • Hola Pau,


  Per digitalitzar vídeo a través del port ieee1394 cal tenir carregats els drivers següents:

  raw1394
  video1394

  Aquests drivers es poden carregar a mà, amb la comanda modprobe o bé carregar-los a través del mòdul de YaST: Editor /etc/sysconfig

  Dins de l'editor, has d'anar a: System -> Kernel i a l'opció: MODULES_LOADED_ON_BOOT

  i hi afegeixes aquests dos mòduls

  Un cop reiniciada la màquina, ja hauries de ser capaç de digitalitzar el vídeo a través del Firewire  Joan
 • Hola Joan,
  Potser no m'he explicat bé. A casa meva ja tenia carregat els drivers i tot funcionava bé. Ara, després d'instal·lar la darrera versió del kadenlive (ho he fet amb l'script de la wikilinkat), la captura ha deixat de funcionar. El firewire funciona bé ja que el kino captura bé. És un problema de la nova versió del kadenlive i la linkat3 (crec). A l'escola ho he provat amb el mateix resultat. El programa és connecta amb la càmera, però de seguida es desconnecta.

  Pau
 • Més dades: he mirat les captures al home de l'usuari, i cada vegada que connecto amb el kdenlive fa una captura d'uns 5 segons. Es connecta i es desconnecta de seguida.

  Pau
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.