Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Motic i Ecodad  Final

 • Hola.

  Al meu centre, tenim un punt negre anti-linkat que es diu aula de ciències. Les dues aplicacions que més s'utilitzen: Motic educator i Ecodad funcionen sota windows i no hi ha hagut manera possible de fer-les funcionar amb wine.

  Algú ho ha pogut fer?
  Hi ha cap alternativa linux per a aquestes aplicacions?

  Motic educator és per visualitzar a la pantalla de l'ordinador les imatges de la webcam que porta la lupa binocular del laboratori i poder fer captures, mesures, gravacions ...

  Ecodad és el programa que recull les dades dels ecodads que són uns aparells que serveixen per mesurar dades de l'entorn: temperatura, llumnositat, so ...

  Gràcies.
 • Hola.

  En el nostre centre ens trobem igual. Se'ns "resisteix" l'aula del batxillerat científic (i també la d'infografia del batxillerat artístic).

  Algú té la "solució"?.

  Gràcies.
 • Hola,

  En aquests casos l'estratègia que us suggereixo és:

  1- Mirar si aquests programes funcionen sota wine?
  2- Proposar una arrencada dual o bé virtualitzar el windows sota Linkat. En aquest cas VirtualBox de Sun Microsystems és una molt bona opció per virtualitzar (qemu, vmware, etc també són molt bones opcions)
  3- Es pot utilitzar, però només permet una única connexió de forma simultània, el servei de Terminal Server que té l'XP Professional o bé instal·lar-hi un servidor VNC. L'alumne, des del seu ordinador amb Linkat podrà veure l'escriptori Windows, treballar amb aquest programa i, un cop feta l'experiència, es tanca la connexió. Això vol dir que només cal un únic ordinador amb windows que és el que tindrà el programa Motic instal·lat.

  No és cap incongruència el fet de treballar amb Linkat i fer una connexió a un ordinador que té un sistema operatiu diferent.

  Mireu-vos doncs l'opció d'instal·lar un servidor de VNC en aquestes màquines o fer servir la sessió de Terminal Server de windows XP.


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.