Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Hola a tothom(2)  Final

 • Resposta a en Lluís Dalmau (IES Taradell)

  Hola Lluís, l'experiència que teniu en Linux serà molt útil a la gent que ens iniciem per primer cop. Ja veuràs que molts dubtes es centren en si és possible seguir fent servir el programari educatiu de windows (hi ha emuladors?), si les diferències en el funcionament del sistema són diferents (creació de carpetes, gestió d'arxius -copiar, esborrar,...), si existeix programari educatiu per a poder treballar les diferents àrees,...
  Ja veus que hi ha una mica de barreja d'aspectes que si el coordinador no té clar és difícil que ho pugui traslladar a la resta del claustre. Encara que tot sigui dit, per sort, estic en una escola on els fa moltíssima il.lusió fer el canvi a Linux i començar a treballar en ell.
  La nostra proposta serà la de posar el Linkat a totes les màquines que no es pugui posar en dual (ordinadors La Caixa). Posar-ho en dual en aquelles que ho permetin deixant un plaç fins el proper curs (octubre) per a fer el canvi definitiu. No tocar les màquines de secretaria fins que el Linkat no sigui una versió beta i s'hagi provat de forma exhaustiva.
  Els meus dubtes van sobretot a nivell de programari educatiu. Serem capaços de trobar només una petita part dels que ja fem servir per a estudiar taules de multiplicar, refermar l'agilitat de càlcul mental i en operacions bàsiques, seriacions, lecto-scriptura,... programari que no sigui estrictament JClic o fet en Flash.
  Agraeixo que hagis llegit l'escrit i espero poder fer el mateix amb les aportacions que segurament faràs al fórum.


  Salut a tothom!!!

  Josep Painous Escofet
  CEIP L'Estelada
  Cànoves i Samalús
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.