Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Imprimir en document server amb linkat 3.0  Final

 • hola.

  A través del yast he instal·lat una impresora "richo aficio mp c3500". Per poder imprimir des de qualsevol ordinador ho fem amb l'opció de "document server". Amb la linkat 2.1 cap problema, però amb la linkat 3.0 no trobo l'opció.

  gràcies

  eloi
 • Hola Eloi,

  Mira de configurar la teva impressora pel menú Sistema / Maquinari / Impressió

  A veure si per aquí ho pots configurar com tu vols.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola pablo

  En la configuració de sistema >Maquinari >impressio puc modificar molts parametres, com color, tpus de paper, .... però no trobo cap lloc per posar impressió a "documnet server".

  En aquest mateix lloc hi ha l'opció d'afegir preferències; jo li he agefit una que diu "job type" i li he posat "documnet server". Però no funciona, continua imprimint directament.

  En linkat 2.1 l'oció de tria és a job type, per si serveix d'alguna cosa

  gràcies
  eloi
 • Bon dia Eloi,

  Té pinta de que en job type, has de posar DocServer no document server, "ojo" amb les mayuscules. Y si aquest valor no l'accepta, descarrega el driver aquest :
  http://www.openprinting.org/foomatic-db/db/source/PPD/Ricoh/PXL/Ricoh-Aficio_MP_C3500_PXL.ppd

  Que es on he mirat la configuració. A veure si et funciona.
 • Hola.

  Ara ja funciona, gràcies per l'informació julián. El PPD que porta per defecte la linkat 3 no em deixava, però afegint el controlador que m'has dit si que tens l'opció.

  merci

  eloi
 • Hola Eloi,

  Lo primer m'alegro que t'hagui funcionat. Si tens temps seria interessant que comprovessis si a la versió final de la Linkat 3 continua el mateix fitxer, per tal que la gent del projecte actualitzes una mica els ppd de Ricoh al repo via web. Donat que, a la teva zona hi han molts centres amb perifèrics d'aquest tipus. I jo per la meva zona no n'hi han. Ara mateix jo estic provant la versió final xD
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.