Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

LTSP i projecte Heura  Final

 • Aquest curs ens han fet el cablejat del projecte Heura i ens han afegit un grapat de nous commutadors. Fa una setmana que estic provant d'instal·lar un servidor LTSP amb Linkat3 i no em funcionava, això que no sembla complicat.

  Com que no conec gaire el tema, m'ha costat una mica adonar-me del problema que tinc, però finalment ho he vist: Els commutadors del projecte Heura (model D-Link DES-3026) no em deixen passar el protocol TFTP. Si utilitzo un commutador dels normalets no tinc cap problema.

  Si es pot fer, algú sap quin paràmetre s'ha de canviar del commutador per tal que funcioni? O he de trucar al senyor Heura que m'ho vingui a canviar? Perquè si m'he de refiar del tècnic insitu...

  Si, tal com suposo, instal·len aquest mateix model amb la mateixa configuració a altres centres, estan tancant una porta als servidors de terminals. S'hauria de resoldre abans no arribin les dotacions del catàleg TIC.
 • Hola,

  Els switch del projecte Heura normalment tenen activat per defecte el protocol Spanning Tree, aquí pots provar info de perque serveix http://es.wikipedia.org/wiki/Spanning_tree Hauries mirar a quines tomes de xarxa tens connectats els terminals lleugers i el servidor LTSP, connectar-te al switch via web per exemple, i en la secció Spanning Tree desactivar els ports que et facin falta,desar els canvis i tornar a provar. Jo personalment no els desactivaria totes. Ja que es un protocol molt útil.

  Ja diràs si t'ha funcionat.

  Salutacions d'un tècnic insitu...
 • Chapeau!

  M'avergonyeixo del meu comentari sobre el tècnic insitu. A totes les feines hi ha gent més preparada i gent menys preparada.

  He provat el que m'has dit i ara el client es connecta perfectament.

  Gràcies.
 • Doncs som a l'Octubre i ens trobem amb el mateix al nostre centre.
  Els meus coneixements no són prous com per entendre de quin problema es tracta (tot i haver llegit sobre el tema)i tampoc trobo de moment a qui ens ho pugui solucionar.Es veu que a la província de Girona encara no s'havien trobat i escric aquí per si algú em sap donar alguna solució...és un eror greu, al meu entendre, que un projecte com l'Heura no contempli la possibilitat dels servidors de terminals.
  Tenim al centre unes "caixetes blanques" molt noves i boniques sense utilitzar!...doncs quan ens va arribar l'LTSP i els deu terminals lleugers de catàleg,no va haver una altra solució que connectar a través d'un switch i tirar 10 cables des d'aquest cap als terminals.Total,que el meu director (i crec que amb tota la raó),està ben empipat en veure tota la "cablejada" que hi ha pel mig,enlloc d'utilitzar-aquestes màquines-els seus punts de dades de l'Heura.
  Però el que a mi em comença a indignar,és que la nostra aposta per aquest servidor era estratètica,per poder anar afegint (i recuperar) terminals "vells" de les aules...però ¿a on els puc connectar si la xarxa Heura i aquest "spanning tree" no deixarà que arrenquin?
  Com els explico als mestres que l'ordinador que tenen a l'aula i que volíem reutilitzar,de moment no els servirà?
  Reclamo altre cop-aquí i on faci falta-més facilitats de part del nostre Departament a la hora de treballar amb la Linkat als que tenim ganes de fer-ho perquè pensem que els motius ètics i econòmics que se'n deriven no poden ser ignorats.
  Com sempre m'agrada pensar en trobar el camí per arribar a bon fi,vaig preguntant a veure com ho podem fer...ara,no sé com,però ens ensortirem :-)
  (Perdoneu pel to del missatge,però és que és una més que s'afegeix a tota una sèrie de coses que no entenc i no m'agraden)
  Força Linkat!

  Xavier Rodríguez.Coordinador d'informàtica de l'Alfons I de Puigcerdà
 • Hola Xavier,


  Una alternativa podria ser que t'habilitessin "Fast Port Forwarding". Pel que he pogut trobar per la xarxa, semblaria que això solucionaria el problema sense haver de fer massa modificacions.


  Joan de Gracia
 • Bon dia Xavier,

  Crec que el fet de que el projecte Heura contingui activat el protocol spanning tree es un fet totalment correcte. Ja que com fica a l'enllaç del post nº2 es un protocol imprescindible a grans xarxes i de molta utilitat. I una de les moltes virtuts del switchs de capa 3. Podries consultar les guies del projecte Heura a l'xtec : http://www.xtec.cat/at_usuari/guies/heura/cablatge_centres/ o bé mirar les guies que tens dintre de gepse.

  Si pel que sigui, no ho acabes de veure clar, si m'envies un missatge privat et podria passar una miniguia per desactivar-lo. O millor dit, li pots donar al teu tècnic insitu per que ho faci. Que té suport directe telefònic per que li donin un poc de má. Que segur que es teu problema es soluciona.

  Ànims!i salutacions
 • Conec la existència de les guies,però el meu problema és que cada vegada que intento llegir-les, entenc menys coses :-(, el que vull dir és que encara no tinc els coneixements necessaris per entendre moltes de les coses que allà s'expliquen i no dic que s'hagi de desactivar l'spanning tree,només és que no sé a on resideix el problema de configuració que dona com a resultat que no puguem arrencar els terminals lleugers des de la xarxa.
  Ara t'envio un mail perquè ens pot ser de gran ajut la miniguia que ens ofereixes.
  Moltes gràcies per la teva ajuda i segur que sí que ens en sortim,ja us explicaré...Salutacions des del Pirineu.

  Xavier Rodríguez ...des de la Cerdanya que mai enganya ;-)
 • Hola Xavier,

  Em sembla que no m'arribat el teu mail. També m'hauries de dir el model dels switchs que teniu al teu centre. Es a dir, si son de la marca D-Link, ALLIED, 3COM o ZYXELL, ja que la guia la tinc basada amb el model D-Link, i es probable que canvii algun paràmetre. També m'hauries de dir, si teniu algun switch de la Marca CISCO, que aquests només els sé configurar mitjançant comandes.
 • Estem esperant resposta d'Elecnor des de fa dies.Tampoc puc contactar per telèfon.
  Seguirem per la via que hem proposes (també estic pendent de lligar caps amb lo0 del fast port forwarding") ,no et vaig escriure,perquè vaig estar cercant la teva adreça i no la vaig trobar...la meva és frodri38@xtec.cat
  Moltes gràcies altre cop.
  Salutacions des de Puigcerdà.

  Xavier Rodríguez ...des de la Cerdanya que mai enganya ;-)
 • Hola Xabier,

  T'acabo d'enviar un mail.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.