Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Dos servidors LTSP  Final

 • Hola Bon dia,

  Actualment tenim a l'escola un servidor Linkat LTSP, i en un futur voldria augmentar el nombre de clients lleugers. Però ara em surt el dubte de com configurar-lo. L'idea seria mantenir el servidor actual, al seu dhcp posar quins equips han de connectar-se al segon servidor. Per fer això nomes s'ha de posar al dhcpd.conf les línies:

  next-server 192.168.0.50;
  option root-path "192.168.0.50:/opt/ltsp/i386";

  O s'han de modificar més paràmetres?. Ara mateix no tinc la possibilitat de posar una segona targeta de xarxa per aïllar el segon dhcp donat que els clients estan distribuïts per les aules.

  Gracies.  Editat per: aromague, 05/Maig/2009 - 10:49

  Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
 • Hola,

  Si el que vols fer és un balanceig entre dos servidors LTSP, et passo les URLs següents per tal que triïs quin és el millor mètode per al teu cas:

  Balanceig basat en DHCP:

  http://wiki.ltsp.org/twiki/bin/view/Ltsp/WorkInProgress#DHCPD_based_load_balancing

  Balanceig basat en X:
  http://wiki.ltsp.org/twiki/bin/view/Ltsp/WorkInProgress#X_Load_Balancing

  I finalment, la URL a la pàgina del projecte: LTSP-Cluster:

  https://launchpad.net/ltsp-cluster  Joan de Gracia
 • Hola,


  Una altra alternativa consistiria en fer servir un servei de DNS intern al centre i que sota el nom: ltsp.intracentre resolgués les IPs dels n-servidors disponibles. Així, la configuració del fitxer lts.conf, en comptes de definir la IP del servidor, es definiria el nom del servidor (i que respon a múltiples IPs).


  Joan de Gracia
 • Hola, estic fent proves per tenir un clúster LTSP, i he aconseguit, de moment, tenir un servidor DHCP (el servidor root) i un servidor d'aplicacions a banda.

  Quan un terminal es connecta, indica que ho fa al servidor d'aplicacions, i realment és així, ja que NOMÉS veu els usuaris d'aquest PC.

  Hi ha alguna manera senzilla de només donar d'alta usuaris al servidor root i que els 3 servidors d'aplicacions que vull implementar es connectin als directoris /home d'aquell servidor root?

  La "gràcia" és que els servidors també funcionin com a estacions, és a dir un alumne a cada servidor i a cada terminal, en total 21 terminals, 1 servidor root i 3 servidors d'aplicacions, tots ells "útils".

  El muntatge que proposo seria el següent:

  1 servidor root, Pentium amb 2 processadors, connectat a un switch a 1Gbit.
  3 pentium i3 amb 6GB, 6GB i 4 GB de RAM, tots connectats a un switch a 1Gbit.
  21 terminals a 100 Mbit

  He fet servir aquesta informació:
  https://help.ub…P/LTSP-Cluster
  i espero que quan implementi més servidors d'aplicacions, funcioni de la forma esperada.

  Gràcies

  Joan Padró
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.