Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

ERROR AL INSTALAR LA LINKAT 2.1  Final

 • Hola a todos;

  Tengo problemas con la instalación del Linkat 2.1, me pasa lo mismo con el Linkat 2.0

  Resulta que empieza el proceso y parece que se instala correctamente, luego me pide reiniciar y cuando quiere volver a arrancar me sale el mensaje "GRUB loading stage2..." y se queda ahí colgado.

  Tengo un portátil nuevo Intel core 2 Duo de marca Hundyx M765DT y en un principio debería funcionar pero no funciona. En cambio si instala Windows XP me va perfecto y no tiene problemas.

  Me urge solucionarlo porque tengo un colegio a la espera, ya que ha comprado varios portátiles de este tipo y no puedo instalar el Linkat.

  A ver si me podeis ayudar. Es como si el disco duro no reaccionara y se quedara tirado...

  Saludos
 • Hola,


  Crec recordar que alguns ordinadors poden treballar en mode nadiu o compatible. Has provat d'arrencar el portàtil en modalitat live dvd? T'ho comento perquè si així veus el disc dur podrem saber quina controladora SATA tens i, podria donar-se el cas, que hàgim de carregar el mòdul d'aquesta controladora en el moment d'arrencar la màquina.

  Nota: per saber quina controladora tens, fes lspci des de la live. I per saber quins mòduls ha carregat, executa lsmod


  Joan de Gracia
 • Hola Joan ;

  He probado lo que dijiste y me sale lo siguiente:
  intel Coporation ICH9M/M-E 2 port SATA IDE Controller. Lo que pasa que he tenido que poner una live de Ubuntu porque la de Linkat no la tenía. Crees que puede haber algún driver para este tipo de sistema

  Gracias;
 • Hola,

  Fent una cerca per internet he trobat aquesta URL que fa referència a un Lenovo:

  http://www.linux-tested.com/results/lenovo_w700_2752-3au.html


  En concret, a la part final de la pàgina diuen:


  sortsystems

  1. Take the following BIOS setting: Config->SATA->Mode=Compatibility when you have trouble to install via DVD or CD. Also latest BIOS update from lenovo may fix this issue.


  O sigui que has de posar la configuració de la controladora SATA en Compatibility.
 • Hola Joan;

  No tengo esta opción en la BIOS y no puedo poner nada...

  He probado arrancando con la Linkat Live DVD y se ha arrancado perfectamente. Esto supongo que quiere decir que el driver debe estar porque sino no arrancaría... y que sólo hace falta añadirlo correctamente en el momento de la instalación. Lo que no sé es como hacerlo y tampoco sé que debo añadir..

  Te detallo todo lo que ocurre en el momento de la instalación:
  Pongo el DVD y empieza a instalar correctamente, encuentra el disco duro y todo lo demás y crea las particiones y todo. Comienza a instalar todo el sistema y cuando ha terminado de instalar todos los paquetes llega a un momento que me pide reiniciar (cosa rara porque el Linkat nunca me ha pedido reiniciar el sistema después de instalar todos los paquetes, al menos que yo recuerde). Como no hay más narices, tengo que reiniciar y entonces ahí es cuando me salen todos los problemas comentados.

  He probado de entrar con el disco de rescate y observo que me ha instalado los paquetes correctamente, pero observo que en la carpeta /boot no se encuentra la carpeta grub con el mennu.lst. Parece como si no hubiera podido instalar el GRUB o algo de esto..


  A ver si me puedes ayudar..
  GRACIAS  Editat per: sortsystems, 03/Febrer/2009 - 12:13
 • Hola,


  Has mirat d'instal·lar alguna altra distribució? Fes la prova amb openSuSe 11.1 per veure com funciona la màquina.


  Joan
 • Hola,


  A:

  http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=1265


  en j.martinez comenta que s'ha de carregar manualment el mòdul ide-generic


  Per tal d'automatitzar la càrrega de mòduls, cal editar el fitxer /etc/sysconfig/kernel i a la línia:

  MODULES_LOADED_ON_BOOT


  O bé, fer un RAMDISK nou que l'incorpori (mireu la comanda mkinitrd i el comentari que hi ha en el fitxer /etc/sysconfig/kernel pel que fa la línia: INITRD_MODULES


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.