ACPI desactivat i indicador de càrrega de bateria.

Hola,

quanvaig instal·lar la LINKAT aun portàtil ho vaig haver de fer amb l'opció ACPI desactivat, ja que amb l'opciód'instal·lació normal la instal·lació es penjava.

Sembla que tot funciona correctament, però quan intento visualitzar l'estat de càrrega de la bateria no informa correctament. He intentat esbrinar què és el que passava i m'indica que no ho pot mostrar perquè tinc l'ACPI desactivat.

Què vol dir exactament?
Què és l'ACPI?
Com ho puc fer per activar-lo?
Puc tenir problemes si l'instal·lo?

Gràcies i fins la propera.


Hola,

Justament l'ACPI serveix per gestionar l'energia. A vegades aquesta gestió fa que l'ordinador no funcioni correctament, per això es desactiva.

ACPI = Advanced Configuration and Power Interface
APM = Advanced Power Management

Pots fer que funcioni escribint a la pantalla del GRUB (quan decideixes quin sistema arrenca) acpi=on apm=on

Pot ser que no t'arrenqui l'ordinador.

Salut.
Hola de nou,

Gràcies per l'aclariment.

El meu dubte és que si provo d'activar-ho i tal com em dius després no puc arrencar l'ordinador, què hauré de fer? Instal·lar de nou la Linkat? Podré accedir d'alguna manera al GRUB i seleccionar la sessió de LINUX o WINDOWS? Podré reparar el GRUB?

Fins aviat.

Tranquil, no crec que et peti l'ordinador, el que pasarà és que pot ser no t'arrenqui, però al reiniciar l'ordinador tornarà com estava abans.

Si no fos així, sempre es pot entrar al sistema amb un CD-Live i modificar el fitxer de configuració del GRUB perque arrenqui amb acpi=off i apm=off

Salut.
Hola,

he fet allò que m'has dit (acpi=on apm=on) i tot i que no se m'ha penjat l'ordinador tampoc em funciona el gestor d'energia del sistema. Quan intento configurar-lo em surt un missatge dient que el sistema no suporta ACPI.

És una llàstima, doncs més d'un cop m'he trobat que si no estic al cas la bateria del portàtil s'esgota i l'ordinador s'apaga de sobte sense cap abvís previ. Supso que això no és res bo i no sé finjs a quin punt puc perjudicar el sistema.

De totes maneres agraït per l'ajuda rebuda.

Fins a la propera.