LINKAT v.1.0 i v.: 1.1 o UBUNTU

He intentat instal.lar el LINKAT en ordinadors desde que va arribar al nostre Centre.
Per completar l'aula d'informàtica hem comprat un ordinador nou, intento instal.lar també el LINKAT i em surt una finestra que diu en anglés que estic intentant instal.lar un programa de 32bits en un ordinador de 64. Continuo avant i no puc configurar les particions ja que em diu que no troba el disc dur.
Ara ha sortit el Linkat 1.1, tampoc admeteix l'intal.lació.
Cansat he instal.lat el Ubuntu 7.04 i admeteix tot, disc dur, particions, connexions... tot.
M'agradaria posar el Linkat per unificar la xarxa educativa depenent del Departament.
Suposo que aquestes versions del Linkat no disposen de les eines necessaries  per aquest tipus de màquines.
Si estic equivocat,  demano aclariment d'algú que conegui el problema o l'hagi resolt.[size=10pt][/size][size=10pt][/size][size=10pt][/size][size=10pt][/size][size=10pt][/size][size=10pt][/size]
Hola,

El primer missatge és normal si la teva màquina és de 64 bits, només et diu que el programari és de 32 bits. No hi ha cap problema, el problema el tindries si intentas instal·lar un programari de 64 bits en una màquina de 32 bits.

El problema el veig quan et diu que no troba el disc dur,  pot ser que no trobi la controladora. Hi ha cap controladora RAID? Cal averiguar quin maquinari tens i intentar arrencar el modul que necessita de forma manual.

Amb el CD1 de la Linkat pots escollir instal·lació manual i arrencar els mòduls que es necessitin manualment.

A veure si tens sort,
Salut.

Aquest ordinador nou porta disc SATA?

Jo vaig tenir el mateix problema instal.lant Ubuntu en una maquina nova i buscant per internet vaig trobar que el darrer kernel de Linux encara no reconeix "per defecte" els discos SATA si no van acompanyats d'altres discos IDE.

També vaig trobar unes quantes receptes per solucionar-ho en diferents distribucions, no sé si alguna serveix per la Linkat, si no, espero que els gurús del fòrum puguin fer-ne una adaptació.

Es tracta d'afegir aquestes opcions al arrencar la instalació:


Per Ubuntu:      linux acpi=force irqpoll

Per a Fedora:    all-generic-ide irqpoll

Per a Kurumin:  irqpoll acpi=noirq pci=biosirq


Espero que us sigui útil.