Ldap instal·lat no per defecte

Hola a tots,

Durant el curset l'últim dia vaig intentar instal·lar Linkat en modalitat Servidor. Bé, el fet es que no volia les opcions per defecte: nom domini Ip etc...
Llavors l'opció triada va ser dur a terme la instal·lació però no executar l'script Linkat.sh. Abans de fer-ho retocar els arxius de configuració existents a /etc/Linkat/ editant tot allò que fes referència als canvis...

Bé em vaig quedar a mitges: primer problema el servei DNS que també s'ha de configurar a part. quan vaig aconseguir que el servidor  i el client resolguessin noms, no em deixava validar-me des del client.

Bé la lluita continua ...

Amb el Lluis (el tenim atavalat....) vem comentar d'una segona opció potser més senzilla: instal·lar plenament la Linkat Servidor (script executat i tot) i després anar retocant tots els paràmetres des del Yast (a veure si em poso i resulta més senzill).

DE totes formes a mi tot això em sona a no tenir ni idea del que faig. Així que us demano opinió/ajuda:
Existeix alguna explicació estricte o protocol d'instal·lació dels serveis que munta l'script però per fer-lo de forma manual i control·lant en tot moment serveis i característiques que s'implementen??
O sigui un HowTo però pas a pas de tots els serveis... segurament Linkat.sh és molt còmode però no sé que estic fent en cap moment sincerament!

Bé ja em direu
Hola Manel,

El nom de: servidor.intracentre afecta molts serveis. Si no recordo malament els fitxers d'automuntatge de NFS /etc/auto.master  (i algun altre més auto.....) estan configurats per funcionar a través de servidor.intracentre.

El servei de DNS i el de SAMBA també funcionen amb aquest nom.

Es pot instal·lar un servidor tipus: servidoret.intralinux tenint en compte que us recomano NO executar de moment l'script d'instal·lació del perfil servidor en el moment d'instal·lar el servidor.

Abans d'executar l'script, pots mirar TOTS els fixers /etc/Linkat i cercar els que acaben amb .linkat. Aquests fitxers són els que contenen la configuració dels diferents serveis afectats per: servidor.intracentre i que, recordem, volem canviar per servidoret.intralinux. Així que sense cap por agafeu els arxius i mireu de canviar el nom del servidor i si apareix la IP també (en cas que hàgiu canviat la IP també).

Un cop fet tot això executeu l'script de configuració del servidor.

Coses a repassar:

Doncs mireu a través del Yast el servidor de Noms (comprovar que s'hagi fet el canvi correctament), SAMBA (/etc/samba/smb.conf), arxius d'automuntatge de nfs (/etc/auto.master i tots els auto._alguna_cosa_mes)


Jo he fet la prova i funciona!!!! Pel que fa el client només cal que sàpiga qui és el nou servidor.


JdG
gràcies Joan,
això que expliques és bàsicament el que vem fer. Segurament algun arxiu no el vaig acabar d'editar o me'l vaig saltar. I per això deia que la lluita continuava ... jeje

però imagina't per un moment que no vull instal·lar Linkat (tonteries que se't poden passar pel cap, ja m'entens...) i vulgues implementar el mateix servei en una altra distribució. L'script Linkat no serveix així que he d'apendre a fer-ho tot manualment. Quin seria el protocol a seguir per muntar tots els serveis: quin seria l'ordre dels serveis a instal·lar, etc...

Adeu