fitxer de configuració de xarxa

El fitxer que guarda la configuració de xarxa (ifcfg-eth-id-00.... ) tal com diu la documentació és personalitzat per a cada ordinador amb l'adreça MAC.

1- Es pot canviar el nom i continuar funcionant la xarxa? (ho he probat i no m'ha funcionat, he hagut de restaurar el nom original)
2- Quin pot ser el mecanisme més còmode per fer clonatges masius?
Hola,

El nom de la interfície és: ifcfg-eth-id-MAC_ADDRESS

A la pàgina 41 del curs es diu que es pot canviar el nom per: ifcfg-eth0

Entenc que si la teva placa de xarxa és la eth0 t'hauria de funcionar correctament i en cas que la teva placa de xarxa fos una eth1 llavors el nom del fitxer hauria de ser: ifcfg-eth1


Joan de Gracia
Tal com diu en Joan hauria de funcionar correctament amb ifcfg-eth0 ...

Per al tema dels clonats massius pots emprar la D83-Utilitats que trobaràs a http://download-linkat.xtec.cat/d83/ , la darrera revisió incorpora un assistent per llençar el programari udpcast emprant pxe si ho suporten les plaques dels equips , en cas contrari pots emprar l'entrada corresponent a ThinClient del menú de la D83-Utilitats que crida al Universal Boot Disk i molt probablement et reconegui la ethernet.

L'altre dia varem clonar 19 Linkats, instal·lació autònoma en menys de 10 minuts.

O.K

El nom genèric eth0 funciona perfectament.
Sento dir-ho, però amb l'udpcast no me n'acabo de sortir.
Seria possible tenir un guió "pas a pas" del procés a seguir per fer un clonatge massiu?
Hi ha algun punt en el que em perdo.
Entenc que la imatge la fem amb el partimage (em surt bé), però el clonatge amb udpcast no se com encetar-lo. Crec que primer hauré de posar en marxa el servidor udpcast en la màquina que fa de servidora, però i desprès?

Gràcies.

Josep Anton
Tens raó ...

La documentació és "inexistent", quan disposi d'un momentet ja miraré de posar-hi remei.

Amb la D83-Utilitats tens dues possibilitats, una emprant el partimage i l'altra amb l'udpcast, aquesta darerra requereix que "físicament" els discs durs siguin idèntics.

La idea és la següent:

Arrenquem una màquina, preferentment una que no volguem clonar i un cop la live estigui activa escollim la opció del menú UDPCast Server, això en principi hauria de llençar un assistent que t'ajudarà a configurar la ethernet de la màquina i activarà els serveis tftp i dhcp, durant aquest procés et demanarà quantes ip gestionarà el servei de dhcp i aquest valor vindrà determinat pel nombre de màquines que participaran en el procés.

A continuació caldrà preparar una màquina, el "gold client" que en diuen, per replicar-la a la resta, finalment i si les plaques base dels ordinadors et permeten arrencar emprant pxe hauràs d'escollir aquesta opció a la BIOS, potser es dirà MBA o quelcom semblant, si no és el cas pots emprar la entrada thinclient de la pròpia D83 Live i amb una mica de sort suportarà la teva ethernet, si no és el cas m'ho dius i et prepararé una versió a mida.

Un cop totes les màquines hagin arrencat per xarxa et sortirà un menú on podràs escollir quin dispositiu vols replicar, per exemple /dev/sda ( tot el disc SATA ) o bé /dev/sda5 ( una partició lògica ), si vols emprar compressió o no ( recomanable la opció lzop si els pcs són mínimament potents ), a continuació també hauràs d'especificar la màquina "gold" com a sender i a la resta com a receivers, quan tot estigui apunt tan sols et caldrà clicar al teclat de qualsevol màquina per llençar el procés, pensa que així es funciona en multicast i tot anirà tant ràpid com la màquina més lenta del conjunt.

Si tan sols vols clonar una partició assegura't que la taula de particions sigui idèntica en tots els equips, a la documèntació del D83 i trobaràs informació de com fer-ho, de fet la pròpia Live et pot ajudar amb la opció de Generar configuració del disc ????

La opció GhostPCServer del menú funciona amb el partimage i et permet guardar les imatges generades desde els clients en algun suport extern com un disc usb, és més lenta però et permet tenir un "repositori" d'imatges més o menys organitzat.

En cas de dubtes no dubtis i mfes-me un cop de mail.