Trivial Freezer o alternativa per Linkat 22.04

Disculpeu, no veig categoria fòrum de la nova distribució Linkat i ho he d'escriure aquí.

En breu hauré de canviar la Linkat 18.04 dels ordinadors de l'aula d'informàtica i m'agradaria saber com puc fer per instal·lar el trivial Freezer a la nova versió 22.04. Tinc 0 coneixements sobre com són fer compilacions de paquets .tar, etc. He llegit quelcom sobre descarregar aquests paquets del projecte trivial Freezer però no ho aconsegueixo, hi ha la possibilitat de crear algún .deb. alguna cosa que s'instal·li de manera senzilla?

Salutacions.
Hola,

Per a la Linkat 22.04 hi ha disponible l'eina linkat-congela-escriptori als repositoris de la distribució.

És una eina intuïtiva i la trobaràs, un cop instal·lada, a: Menú --> Accessoris --> Configura congelador

El funcionament d'aquesta eina és simple ja que un cop executada, demana la contrasenya d'administrador de l'equip i mostra les 3 possibilitats que suporta amb relació a la congelació dels escriptoris:

Code

0-DESCONGELAT:
 El programa només esborra la còpia que ha fet del directori personal de l'usuari/a i no fa cap altra acció més.

 1-CONGELAT_TOTAL:
 Crea una còpia de tot el directori personal de l'usuari/a. Durant el procés de restauració, el programa elimina TOTS els fitxers i directoris que puguin haver-hi al directori personal de l'usuari/a.

 2-CONFIGURACIO_CONGELADA:
 Crea una còpia només dels fitxers i directoris de configuració de l'usuari/a (aquests fitxers/directoris de configuració són els que comencen per un punt).
 Durant el procés de restauració, només s'actua a sobre d'aquest tipus de fitxers/directoris i no s'esborra cap altre fitxer o directori més.
 Aquesta opció manté la informació personal que pugui tenir l'usuari/a al seu directori personal i només es restaura la configuració dels programes i de l'entorn d'escriptori.


Una cosa molt important, no permet fer cap mena d'actuació sobre l'usuari actiu. Així doncs sempre recomanem de fer servir l'usuari administrador de l'equip per fer aquestes tasques. Si només hi ha un sol usuari creat, veuràs que l'eina no mostra res (cap usuari). Si l'equip té més usuaris, llavors mostrarà la resta.

Nosaltres recomanem fer el següent:

- Durant el procés d'instal·lació de la Linkat 22.04, s'utilitza un usuari que hem anomenat suport i que serà l'administrador de l'equip.

- Un cop feta la instal·lació de la Linkat 22.04, podeu crear els usuaris super, argo, prof, etc.

- Per congelar els escriptoris, entreu amb l'usuari suport i l'eina de congelació us mostrarà la resta d'usuaris per tal que aquests es puguin congelar/descongelar.

Fes una prova i ens comentes com ha anat.


Merci


Joan