Instal·lar apt-cacher-ng al nou servidor 18.04

Estic fent proves amb el nou servidor i volia afegir el nou servei de cache de repositoris apt-cacher-ng però veig que, després de configurar el fitxer, no puc reiniciar el servei, podria ser perque busca el servei apache i el nou servidor no l'utilitza?
O potser el port 3142 està ocupat?

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Hola,

No, aquest port, el 3142 no està ocupat. De totes formes deixa que t'expliqui com va el tema dels ports i dockers en el servidor 18.04:

- El port 80 (http) està assignat al docker del FOG. Si la petició es fa sense especificar res, fa un reenviament cap al port 83.

- Al port 83 (http) del servidor hi ha un docker amb un servidor apache i és el responsable de servir la pàgina web del servidor.

Bé, com pots veure modificar el servidor es cada cop més una tasca més difícil, si parlem de serveis DNS i DHCP també et diria que els tenim ocupats amb dokcers. Ara bé, tens una solució més neta per fer servir el mateix ordinador. Es tractaria de fer servir alguna solució de virtualització. Com ja sabràs, als repositoris d'Ubuntu tens la versió OSE del VirtualBox, és una molt bona solució que segurament ja coneixeràs tot i que té un petit inconvenient i és que no deixa arrencar les màquines virtuals en el moment d'iniciar el servidor (es pot fer si fas algun script però no ho tenen integrat dins de l'aplicatiu). Una altra alternavia consistiria en fer servir la virtualització kvm que porta la Linkat (Ubuntu).

A:

http://linkat.x…php/Linkat_KVM

he començat a documentar com instal·lar i fer servir (la documentació encara no està acabada) la virtualització kvm. La setmana vinent publicarem el paquet linkat-mp-kvm que instal·la tots els paquets necessaris per fer anar aquest tipus de virtualització. No obstant, si instal·les els paquets:

Code

qemu qemu-kvm libvirt-bin bridge-utils virt-manager


ja podràs fer servir la virtualització kvm.

Una de les coses que pots fer amb la solució kvm, és iniciar la màquina virtual en el moment d'iniciar el sistema. Així doncs, es tractaria de fer una instal·lació d'un sistema operatiu (el que vulguis), li assignessis una IP i instal·lessis els serveis necessaris. Així, faries servir la mateixa màquina física del servidor, tindries la llibertat d'insta·lar tot allò que et faci falta) sense haver de patir pel servidor.

Un darrer aspecte a tenir en compte és que la virtualització kvm requereix d'un processador que suporti les extensions de virtualització: Intel VT o AMD-V.

Merci,

:)

Joan de Gracia
Interessant, a part la virtualització ens podria solucionar problemes amb maquinari, sobretot PDI.
Quan tingui temps em fico a practicar.

Gracies a tu.

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Solucionat, en realitat er una mala configuració del apt-cacher-ng, l'he purgat i l'he tornat a configurar pas per pas.
Tot correcte.
Disculpeu una pregunta, per instal·lar un servei apache? per exemple GLPI.

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament
Hola,

Bé, pel tema de servidors web, personalment prefereixo fer-ho amb màquines virtuals ja que és més senzill de fer els backups, punts de restauració, etc.

Així doncs, instal·la el paquet linkat-mp-kvm, és a dir, la virtualització kvm, i fes una instal·lació neta d'un sistema GNU/Linux. Treballaràs dins d'una màquina completament independent i no et barallaràs amb cap dels serveis, dockers,etc del servidor. A més a més, podràs fer servir les eines per fer instantànies i et permetrà "fer les actualitzacions del sistema operatiu i aplicatiu PHP amb molta més facilitat.

Joan

kike22576

Interessant, a part la virtualització ens podria solucionar problemes amb maquinari, sobretot PDI.
Quan tingui temps em fico a practicar.

Gracies a tu.

Bones,
Heu documentat d'alguna forma el procés de configuraciío del apt-cacher?
Quina versió teniu al servidor? I a les màquines?

Moltes gràcies.



Editat per xavier_leon el 14/Nov/2019 - 11:53.

Xavier León
Coordinador de Cultura Digital
Escola Jaume Balmes (Cervera)
Per part meva he fet una wiki on vaig afegint tota la meva experiència. En aquest enllaç podràs veure tot el relacionat amb apt-cacher-ng
https://mainkivi.info/index.php/Apt-cache-ng

He fet la prova en un linkat edu 18.04 server i ha funcionat be.

Tècnic informàtc Preventiu per al Departament d'Ensenyament