Tarja WIreless no funciona amb Linkat 16.04

Bon dia,

Estic intentant preparar les maquetes dels ordinadors d'aula pel curs vinent i estic tenint problemes amb la tarja Wireless i Linkat 16.04. Si que funciona amb Linkat 18.04, Ubuntu 16.04 i 18.04, però per culpa d'un llibre digital no puc fer servir cap d'aquestes versions.

Al fer un lshw em surt el següent:

*-network UNCLAIMED
description: Network controller
product: Dual Band Wireless-AC 3168NGW [Stone Peak]
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:05:00.0
version: 10
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: cap_list
configuration:latency=0

Em podria ajudar algú a detectar l'error i fer-ho funcionar?

Merci
Hola,


A:

https://askubun…n-ubuntu-16-04

comenten que aquesta targeta wifi funciona amb un kernel superior al 4.8. Així doncs, a l'enllaç anterior recomanen fer el següent:

Code

sudo apt update
sudo apt install linux-generic-hwe-16.04
sudo apt update && sudo apt upgradeJa diràs si t'ha funcionat correctament.

Una altra cosa. Tot i que la Linkat estigui disponible en format ISO, sempre estem a temps de "linkatitzar" una versió d'Ubuntu. Per què t'ho dic? Perquè normalment les darreres imatges d'Ubuntu tenen les darreres versions dels kernels per la qual cosa val la pena "linkatitzar" la versió d'Ubuntu corresponent.

:)


Joan de Gracia
Hola Joan,

Merci per la resposta. Ja havia trobat i prova aquesta opció abans de preguntar per aquí. Així com també havia substituit l'arxiu del driver corresponent de la pàgina de Intel a /lib/firmware, com havia trobat en algun lloc, i res.

Lo de linkatitzar... Havia conectat per ahí però la darrera setmana la descarrega de paquets dels repositoris estava anat moooolt lenta i vaig dir, per què no faig la instal·lació neta des de Linkat.

Ok, demà mateix ho provo i us dic quelcom.

Merci
Hola,

He linkatitzat un Ubuntu 16.04 com em recomanares i la tarja wireless funciona. El problema ara és que no tinc permisos, al menys amb l'usuari d'aula (estàndard), per accedir a una usb stick. Obro nou fil.

Merci