No bootable device /ACPI PCC probe failed

Hola,

he instal·lat amb un disc usb d'arrencada, el sistema operatiu ubuntu 14.04 LTS amb linkat a un ordinador de l'escola que portava windows i em trobo que el SO s'instal·la correctament però quan reinicio l'ordinador em surt el missatge no bootable device - insert disc and press any key.

Si inicio amb l'usb posat i clico la opció provar sense instal·lar una part de la pantalla es torna parcialment verda i després em posa el següent: 8,402190 ACPI PCC probe failed i a sota sdb no caching mode page found i assuming drive cache: write thougt (entenc que parla de l'usb). Després, sota les lletres ubuntu quan es carrega diu que the disk drive /dev/sda3 no es troba o no està apunt però puc entrar sense problemes.

He fet el check al disc i no em surten errors. He comprovat les particions del dics i semblen correctes. He entrat a la BIOS per mirar si l'ordre de boot era correcte. No sé si és el grub, la tarja gràfica o què.

Em podeu donar un ciop de mà?

Moltes gràcies.

Marc
Hola Marc,

Sembla que el problema d'arrencada sigui per culpa de configuració de la BIOS. Comprova si tens seleccionar Legacy BIOS o UEFI. Modifica'l i torna a instal·lar la Linkat.

A veure si ara et funciona.

El problema de la gràfica es pot solucionar amb el paràmetre nomodeset al GRUB, en aquesta web ho explica:
http://askubunt…stalled-ubuntu

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo,

gràcies per la resposta. Tinc un problema. Quan accedeixo a la BIOS no tinc per on seleccionar Legacy o UEFI. Només em deixa seleccionar boot priority order. Saps de cap manera per trobar aquesta infromació fora BIOS amb la terminal?

Gràcies.

Marc
Hola,

Només pots veure les opcions de Boot? Em sembla que no has entrat a tota la BIOS, només a aquestes opcions. Hauràs de pressionar una altra tecla per entrar a la BIOS.

Acostuma a trobar-se a les opcions de Boot o ACPI.

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo,

perdona, no m'he explicat bé. Sí que he entrat a tota la BIOS, veig les opcions de seguretat, la informació principal com número de sèrie, etc, però quan accedeixo a la opció BOOT no puc seleccionar el que m'has comentat. Només em deixa seleccionar l'ordre de prioritat.

Podria ser que no estiguessin actualitzats els drivers de la BIOS i no em sortissin aquestes opcions?

Gràcies.

Marc
Hola Marc,


Estaria bé que fessis algunes fotos de la pantalla de l'ordinador on puguem veure la BIOS del teu ordinador. Una pregunta, és un ordinador de dotació del Departament?

Fes una cosa Marc, mira a veure si desactivant la gestió d'energia des de la BIOS (mira l'opció ACPI) s'arregla el problema.

No totes les BIOS antigues segueixen l'estàndard i és possible que el problema que ens comentes tingui a veure amb aquesta opció.

:)


Joan de Gracia
Hola Joan,

disculpeu no haver seguit el fil. A la pregunta que em feies, no no és un ordinador de dotació del departament:

He provat la gestió ACPI i aquesta està ja desactivada.
Per cert com carai us passo les imatges des d'aquest menú? No ho sé fer.

Gràcies,

Marc
Hola Marc,

Fes servir alguna web d'imatges com ara https://imageshack.us/ per penjar les imatges.

Has provat d'activar l'ACPI?

Salut.

Projecte Linkat